PPG – Pekonia, parsaa ja Gribiche–kastiketta
4
Henkeä
45 min

PPG – Pekonia, parsaa ja Gribiche–kastiketta

Raaka-aineet

1 pkt Atria 140g Suomalainen Pekoni

20 kpl tuoretta parsaa

2 ltr vettä

1 rkl sitruunan mehu

1 rkl suolaa

1 tl sokeria

Gribiche-kastike:

2 kpl kananmunaa

1 tl sinappia, esim. Dijon

1 dl oliiviöljyä

1 rkl valkoviinietikkaa

2 kpl cocktailkurkkua

1 rkl kapriksia

1 rkl tuoretta ruohosipulia

1 rkl tuoretta persiljaa

1 rkl tuoretta rakuunaa

Näin se hoituu

Kuori parsa: Katkaise kova puumainen alaosa ja aseta parsa suorakulmaisen, ylösalaisin käännetyn, leipävuoan päälle vartta ja nuppua vuoan pohjaan tukien. Mausta vesi sitruunanmehulla, suolalla ja sokerilla. Kiehauta parsoja koosta riippuen noin 4-5 minuuttia. Jos parsaa ei tarjoilla heti, jäähdytä ne muovipussin sisällä kylmän juoksevan veden alla, jotta niiden herkkä maku ei valuisi veden mukana viemäriin. Suikaloi pekoni ja laita se kylmälle pannulle. Nosta lämpöä hitaasti ja paista pekonia kunnes se on ruskeaa ja rapeaa, siirrä valumaan paperin päälle. Valmista kastike: Keitä kananmunat kypsiksi (koviksi) ja jäähdytä. Erottele keltuainen ja valkuainen. Survo keltuainen haarukalla ja leikkaa valkuainen suikaleiksi. Hienonna yrtit ja kaprikset, sekä kuutioi cocktailkurkut. Sekoita keltuaisten joukkoon sinappi ja etikka, mausta pohja suolalla sekä pippurilla. Sekoita joukkoon öljy ohuena nauhana kaiken aikaa vatkaten, tavoitteena saada aikaan majoneesimainen koostumus. Sekoita joukkoon cocktailkurkut, kaprikset ja yrtit. Lopuksi nostele varoen sekaan suikaloidut kananmunanvalkuaiset. Kokoa parsat vadille tai lautaselle ja koristele pekonikuutioilla sekä kastikkeella.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit