Possunfilee Tonnato
4
Henkeä
50 min

Possunfilee Tonnato

Raaka-aineet

1 kpl Atria n600g Viljaporsaan Marmorifilee, kypsä

Tonnatokastike:

1 kpl kananmuna

2+2 rkl (luomu)sitruunanmehua

1 tl (luomu)sitruunankuorta

1 tl Dijon-sinappia

1 tl valutettuja pieniä kapriksia

1 kpl anjovisfilee

1 dl rypsiöljyä

1 prk tonnikalaa oliiviöljyssä, valutettuna (185g/140g)

0,25 tl suolaa

0,5 tl mustapippuria myllystä

Yrttisalaatti:

1 ruukku basilikaa

1 ruukku kirveliä

1 ruukku korianteria

1 ruukku pikkusalaattia, esim. rucolaa

4 kpl retiisiä pohuina viipaleina

Näin se hoituu

Poista marmorifilee pakkauksestaan ja lämmitä sitä 150-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, tai kunnes fileen pinta on kuiva.

Laita korkeaan sekoituskulhoon kananmuna, 2 rkl sitruunanmehua, sitruunankuori, sinappi, kaprikset ja anjovisfilee. Kaada päälle rypsiöljy ja anna ainesten tasaantua hetki, noin 15 sekuntia. Paina sauvasekoitin kulhon pohjaan ja käynnistä sekoitin. Anna sekoittimen hurista muutama sekuntiennen kuin alat hitaasti nostaa sauvasekoitinta. Kastikkeen tulisi saada majoneesimainen rakenne. Kun kastikepohja on paksua ja kiiltävää, lisää 2 rkl sitruunanmehua ja tonnikala. Surauta kastike tasaiseksi sauvasekoittimella, ohenna tarvittaessa tonninkalan öljyllä tai vedellä. Tarkista maku.

Nypi yrtit kylmään veteen, puhdista pikkusalaatti tarvittaessa. Viipaloi marmorifilee ja asettele viipaleet lautaselle. Pirskottele kastiketta viipaleille. Kokoa vadille lihaviipaleiden oheen raikas ja ilmava salaatti. Koristele halutessasi sitruunalla.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki