Porkkanalaatikkolimppu
4
Henkeä

Porkkanalaatikkolimppu

Raaka-aineet

1 rasia Atria Bravuuri 550g Paistovalmis Porkkanalaatikko

2 dl 37 asteista vettä

1 dl tummaa siirappia

2 pss kuivahiivaa 11 g

2 tl suolaa

7 1/2 dl ruisjauhoja

7 1/2 kpl vehnäjauhoja

KYLMÄSAVUHÄRKÄHALKO

Taikina:

3 dl 42 ast. vettä

1 pss kuivahiivaa 11 g

1 tl suolaa

1 rkl oliiviöljyä

7-8 dl vehnäjauhoja n.

Täyte:

1 rasia Atria Kulinaari 100g Ohuen Ohut Kylmäsavuhärkä

100 g maustamatonta tuorejuustoa

1 rkl Dijon sinappia

mustapippuria ja ripaus suolaa

150 g juustoraastetta

JOULUISET HERKKUVOILEIVÄT

Porkkanalaatikkolimppusiivuja

Atria Perhetilan 800g Perinteinen Joulukinkkuviipale

kermajuustosiivula

paistettuja kantarelleja

persiljaa, hasselpähkinöitä, puolukoita ja syötäviä kukkasia

Sinappia tai voita voiteluun.

Näin se hoituu

Porkkanalaatikkolimppu:
Lämmitä porkkanalaatikko mikrossa kädenlämpöiseksi. Lisää 42 asteinen vesi, siirappi ja suola. Sekoita. Lisää ensin ruisjauhot joihin kuivahiiva on sekoitettu. Sen jälkeen lisää vehnäjauhot käsin vaivaten. Vaivaa taikinaa huolella ainakin 10 minuuttia. Kohota taikinaa liinan alla peitettynä n. puoli tuntia. Jaa taikina kahteeen osaan. Kauli osat noin sentin paksuisiksi levyiksi. Rullaa levyt kahdeksi limpuksi. Nosta limput leivinpaperoidulle pellille. Anna kohota vielä noin puoli tuntia. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Tee limppujen pintaan viillot terävällä veitsellä- Paista uunin alimmalla ritilätasolla noin puoli tuntia. Anna jäähtyä. Säilytä suljetussa muovipussissa huoneenlämmössä.

Kylmäsavuhärkähalko:
1. Lisää veteen kuivahiiva, suola ja oliiviöljy. Lisää jauhoja vähän kerrallaan samalla vaivaten. Lisää jauhoja, kunnes taikina ei enää tartu sormiin ja kulhon reunoihin. Anna kohota liinan alla peitettynä n. 30 min.
2. Laita uuni kuumenemaan sillä välin 200 asteeseen.
3. Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen suorakulmion muotoon. n. 30x 40 cm levyksi.
4. Sekoita yhteen tuorejuusto, sinappi ja mausteet. Levitä taikinan päälle ohueksi kerrokseksi.
5. Lado kylmäsavuhärkä leikkeleet levyn päälle hieman limittäin.
6. Ripottele pinnalle mozzarellaraaste ja kääri sen jälkeen rulla tiukaksi rullaksi, kääretortun tavoin.
7. Nipistä rullan päät yhteen ja paina ne kevyesti rullan alle.
8. Paista rullaa uunin keskitasossa n. 40 minuuttia.
9. Anna rullan levähtää ainakin 10 minuuttia ennen kuin viipaloit sen paloiksi.
10. Koristele halutessasi siivut persiljasilpulla.

Jouluiset herkkuvoileivät:
1. Siivuta limppu.
2. Paista kantarellit ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
3. Voitele leivät sinapilla tai voilla.
4. Laita leivälle ensin kermajuustosiivu ja sen päälle Atria perinteinen joulukinkkuviipaleita. Voit työntää coctailtikun kinkun läpi leipään, näin saat ne pysymään kauniisti.
5. Koristele leivät persiljalla, hasselpähkinöillä, puolukoilla ja syötävin kukkasin.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki