Pinaattikeitto ja fetajuustokreemi
5
Henkeä
40 min

Pinaattikeitto ja fetajuustokreemi

Raaka-aineet

200 g fetajuustoa

2 rkl vettä

1 kpl valkosipulin kynsiä

1/2 dl tuoretta minttua

1/2 tl mustapippurirouhetta

250 g pinaattia

1 kpl keltasipulia

50 g palsternakkaa

50 g selleriä

50 g voita

2 rkl vehnäjauhoja

6 dl kasvislientä

1 tl suolaa

1/2 tl pippuria

1/2 tl muskottia

2 dl ruokakermaa

Näin se hoituu

Soseuta fetajuusto, vesi ja valkosipulinkynsi sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi, mausta pippurilla ja mintulla. Laita seos jääkaappiin.

Jos käytät tuoretta pinaattia, poista pinaateista kanta, huuhtele ja kiehauta nopeasti kuumassa vedessä. Leikkaa pinaatti suikaleiksi. Kuori juurekset ja paloittele ne kuutioiksi. Sulata voi kattilassa, lisää juurekset ja hauduta hetki. Lisää vehnäjauhot, kasvisliemi ja mausteet. Keitä hiljalleen noin puoli tuntia. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää kerma ja pinaatti ja kiehauta. Tarjoile keitto fetakreemin ja patongin kanssa.

Reseptit ja vinkit