Pekonipuustit
10
Henkeä
120 min

Pekonipuustit

Raaka-aineet

Sipulipyree

400 g kuorittua sipulia

2 kpl kuorittua valkosipulinkynttä

1,5 rkl vasikkafondia

1 ltr vettä

Taikina

1,5 dl maitoa

15 g tuorehiivaa

1 tl suolaa

1 rkl siirappia

0,2 tl kardemummaa

0,25 tl kuivattua rakuunaa

0,25 tl kanelia

2 rkl voisulaa

6 dl vehnäjauhoja

2 dl sämpyläjauhoja

Täyte

1 pkt Atria 140g Suomalainen Pekoni

2 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna

1 kpl punasipuli hienonnettuna

1 rkl hunajasinappia

3 rkl paahdettua sipulia

70 g voita

1 dl hienonnettua persiljaa

0,5 tl kuivattua timjamia

0,5 tl kuivattua rosmariinia

Voiteluun

1 kpl kananmuna

Näin se hoituu

Keitä sipuleita vasikkafondilla maustetussa vedessä, kunnes lientä on jäljellä 0,5 dl. Soseuta sipulit. Varaa pyreetä taikinaan 1 dl. Lämmitä maito ja kaada sipulisoseen päälle. Anna sekoituksen jäähtyä kädenlämpöiseksi. Liuota taikinapohjaan hiiva ja lisää mausteet sekä voisula. Alusta joukkoon jauhot ja vaivaa noin 5 minuuttia, kunnes taikina tuntuu kimmoisalta ja irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi liinalla peitettynä.

Suikaloi pekoni ja laita kylmälle pannulle. Nosta lämpöä hitaasti ja anna pekonin paistua kauniin ruskeiksi ja rapeiksi. Nosta pekoni pannusta mutta jätä rasva pannuun. Kuullota sipuleita pekonin rasvassa noin 5 minuuttia, tai kunnes ne ovat pehmeitä ja läpikuultavia. Lisää joukkoon pekoni ja sinappi, sekoita ja siirrä sivuun.

Pehmitä voi ja sekoita joukkoon yrtit.

Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Kauli taikinasta suorakaiteen muotoinen levy ja levitä sille yrttivoi, ripottele pinnalle pekonitäyte ja paahdettu sipuli. Kääri taikina tiukalle rullalle ja leikkaa siitä kolmion muotoisia palasia. Nosta pullapalat kärki ylöspäin leivinpaperin päälle ja kohota liinan alla noin 30 minuuttia.

Paina kohonneiden pullien kärki alas niin että täytekerrokset pullistuvat ulospäin ja voitele pullat vatkatulla kananmunalla. Paista puustit 225 asteisen uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia, tai kunnes ne ovat kauniin värisiä. Nosta tarjolle ja nauti.

VINKKI: Ennen paistamista voit ripotella pullien pinnalle esimerkiksi auringonkukan- tai pinjansiemeniä.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki