Pekonia, graavilohta ja mäskileipää
4
Henkeä
90 min

Pekonia, graavilohta ja mäskileipää

Raaka-aineet

1 pkt Atria 140g Suomalainen Pekonikuutio

200 g graavilohiviipale

Sämpylä:

500 g kotikaljamäskiä tai

1/2 ltr vettä

3 pss kotikaljauutetta

1 kpl pala hiivaa

10 g suolaa

600 g vehnäjauhoja

100 g ruisjauhoja

100 g siirappia

100 g voita

Kastike:

1 pkt smetanaa

1 rkl hunajasinappia

suolaa ja mustapippuria myllystä

1 rkl hienonnettua tilliä

Koristeeksi tilinoksia

Näin se hoituu

Tee sämpylätaikina: Lämmitä kotikaljamäski tai vesi ja kaljauute kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva ja liuota se nesteeseen. Lisää siirappi, jauhot, voi ja suola, vaivaa taikinaksi. Anna kohota lämpimässä paikassa noin puoli tuntia. Valmista sillä aikaa kastike: hienonna tilli ja sekoita smetanaan mausteiden ja hunajasinapin kanssa. Laita kastike maustumaan jääkaappiin. Jaa taikina sämpylöiksi ja anna kohota leivinliinan alla noin kaksikymmentä minuuttia. Paista 200 – asteisessa uunissa 15-20 min. tai kunnes sämpylät ovat kypsiä. Paista pekonikuutiot rapeiksi ja nosta paperin päälle jäähtymään. Halkaise sämpylä ja sipaise pintaan kastiketta. Järjestä graavilohiviipaleet sämpylän päälle ilmavasti, ripottele päälle pekonikuutiot ja koristele tillillä.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit