Minimuffinit punaviinipaistilla ja piparjuurimajoneesilla
6
Henkeä
75 min

Minimuffinit punaviinipaistilla ja piparjuurimajoneesilla

Raaka-aineet

Muffinitaikina:

3 kpl kananmunaa

2,5 dl maitoa

1 tl suolaa

250 g vehnäjauhoja

Piparjuurimajoneesi:

1 rkl piparjuuritahnaa

1 dl majoneesia

Lisäksi:

250 g kypsennettyä Atrian punaviinipaistia

20 g parmesaania

20 g vesikrassin versoja

Näin se hoituu

Isommalta aterialta ylijääneelle punaviinipaistille löytyy monia erilaisia käyttötapoja. Nämä kauniit minimuffinit toimivat esimerkiksi alkupalana, cocktail-naposteltavana tai miksei iltaherkuttelunakin.

Vispaa sekaisin kananmunat, maito ja suola. Lisää jauhot vähitellen koko ajan sekoittaen. Anna taikinan levätä 30 minuuttia. Lusikoi seos voideltuihin pieniin muffinivuokiin tai pieneen muffinipannuun täyttäen noin 2/3 vuoista. Paista 200-asteisessa uunissa 12-14 minuuttia, kunnes muffinit ovat kohonneita ja kullanruskeita.

Sekoita piparjuuritahna majoneesiin. Leikkaa punaviinipaisti ohuiksi siivuiksi ja siivut kahteen osaan. Leikkaa minimuffineiden päältä pois pala niin, että saat tasaisen pinnan. Kierrä paisti ruusukkeeksi ja laita muffinin päälle, pursota päälle piparjuurimajoneesia ja raasta pinnalle parmesaania. Koristele minimuffini vesikrassilla.

Reseptit ja vinkit

Vinkki