Suolaiset kakkuset
4
Henkeä

Suolaiset kakkuset

Raaka-aineet

Saaristolaisleipä:

1 ltr piimää

75 g hiivaa

3 dl siirappia

3 dl kaljamaltaita

3 dl vehnäleseitä

3 dl ruisjauhoja

1 rkl suolaa

10 dl vehnäjauhoja

voiteluun siirappia ja vett.

Atria 400g Porkkanaohukainen

Atria 250g Sienisalaatti

Atria Kulinaari 100g Ohuen Ohut Kylmäsavuhärkä

puolikas Persimon

koristeeksi lehtipersiljaa

Näin se hoituu

Lämmitä piimä ja sekoita piimään murennettu hiiva, siirappi, kaljamaltaat, vehnänleseet, ruisjauhot, suola ja vehnäjauhot. Anna taikinan nousta 1 1/2 tuntia liinan alla. Voitele kaksi leipä- tai kakkuvuokaa. Jaa taikina vuokiin. Paista leipiä uunin alimmalla ritilätasolla 175 asteessa 2 tuntia. Kun leivät ovat kypsyneet 1 1/2 tuntia, valele niitä lämpimällä vesi-siirappiliuoksella.
Kumoa kypsät leivät vuoista ritilälle liinan alle jäähtymään. Leivät paranevat vanhetessaan ja ne voi myös pakastaa.

Kakkuset:
Laita lautaselle sekaisin hieman lämmitettyjä porkkanalettuja sekä saaristolaisleipää. Aseta lettujen ja leipien päälle keko sienisalaattia sekä päälle pieneksi kuutioitua persimonia. Lisää savuhärkä -leikkele kauniisti päälle ja koristele vielä persiljalla.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki