Mätimousse
5
Henkeä
30 min

Mätimousse

Raaka-aineet

100 g siian, muikun tai kirjolohen mätiä

1 kpl kananmunia

1/2 kpl punasipulia

2 rkl ruohosipulia

200 g smetanaa

1 rkl sitruunamehua

1/2 tl suolaa

1/4 tl valkopippuria

Näin se hoituu

Keitä kananmuna kovaksi. Hienonna kananmuna, sipuli ja ruohosipuli silpuksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Halutessasi voit lisätä mousseen 2 liivatelehteä. Liota ne ensin kylmässä vedessä ja sulata kuumaan sitruunamehuun. Laita mousse jääkaappiin ainakin kahdeksi tunniksi ennen tarjoilua. Mätimousse sopii hyvin tarjoiltavaksi esimerkiksi joulupöydässä joululimpun tai ruisleivän kanssa.

Reseptit ja vinkit