Maksapasteija
6
Henkeä
150 min

Maksapasteija

Raaka-aineet

1 pkt Atria n400g Naudan Maksaviipale

130 g palvikylkeä

2 kpl salottisipulia

4 cl konjakkia

100 g voita

3 kpl kananmunan keltuaisia

1 kpl laakerinlehti

1 kpl timjaminoksa

1/2 tl valkopippurijauhetta

1 tl suolaa

Näin se hoituu

Kuutioi maksa noin 2 cm paloiksi. Hienonna sipuli ja kuutioi palvikylki pieniksi kuutioiksi. Ota voi huoneen lämpöön. Kuumenna paistinpannu ja laita kylkikuutiot pannulle paistumaan, lisää maksa ja sipulit. Ruskistele pannulla kunnes maksa on kauttaaltaan ruskistunut, saa olla vielä sisältä punaista. Lisää pannulle laakerinlehti ja timjamin oksa. Kaada nyt pannulle konjakki. Kiehauta ja mausta lopuksi valkopippurilla ja suolalla. Anna jäähtyä noin 2 tuntia.

Ota seoksesta pois laakerinlehti ja timjamin oksa. Hienonna seos yleiskoneessa tasaiseksi massaksi ja lisää myös pehmeä voi massan sekaan. Ota massa koneesta ja vatkaa munankeltuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahto varovasti massaan. Laita sen jälkeen massa vuokaan ja säilytä pasteijaa jääkaapissa vähintään yksi vuorokausi ennen tarjoilua.

Tarjoile esimerkiksi joulupöydässä lisäkkeenä.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Olemme päivittäneet verkko- ja mobiilipalveluidemme tietosuojaselosteen vastaamaan EU:n tietosuoja-asetuksen ("GDPR") vaatimuksia. Tietosuojaselosteessa kerromme, mitä henkilötietoja keräämme verkko- ja mobiilipalveluidemme käyttäjistä, miten käytämme niitä ja miten huolehdimme niiden suojaamisesta. Lue lisää.

Ok