Kylmäsavulohi-parsakaalipiirakka
6
Henkeä
50 min

Kylmäsavulohi-parsakaalipiirakka

Raaka-aineet

POHJA

75 g voita tai margariinia

2 dl vehnäjauhoja

2 dl kylmää vettä

TÄYTE

200 g parsakaalin kukintoja

150 g kylmäsavulohta

1 kpl punasipulia

2 dl ruokakermaa

2 kpl kananmunia

1/2 tl suolaa

1 tl sitruunapippuria

1 dl juustoraastetta

Näin se hoituu

Nypi voi ja vehnäjauhot murumaiseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina huolellisesi vuoan (halk. 28 cm) pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Valmista täyte. Laita esikeitetyt parsakaalin kukinnot pohjan päälle, sitten silputtu lohi ja punasipuli. Kaada maustettu kerma-kananmunaseos täytteen päälle ja ripottele juustoraaste pinnalle. Paista piirasta 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on hyytynyt ja saanut kauniin ruskean värin. Tarjoa lämpimänä tai kylmänä vihersalaatin kera.

Reseptit ja vinkit