Kylmäsavukinkku Benedectine
4
Henkeä
30 min

Kylmäsavukinkku Benedectine

Raaka-aineet

1 pkt Atria Kulinaari 100g Ohuen Ohut Kylmäsavukinkku

6 kpl paahtoleipä- tai briossiviipaleita

Uppomuna:

4 kpl kananmunaa

2 ltr vettä

1/2 dl väkiviinaetikkaa

Hollandaise -kastike:

1/4 dl valkoviinietikkaa

1 dl valkoviiniä

2 kpl laakerinlehteä

1 kpl oksa persiljaa

2 kpl oksa timjamia

5 kpl kananmunan keltuaista

250 g voita

1 rkl sitruunan menu

1 tl Dijon -sinappia

5 tippa tabascoa

Näin se hoituu

Valmista uppomunat: Laita vesi kiehumaan ja lisää siihen etikka. Alenna lämpöä niin että vesi jää poreilevaksi. Riko kananmuna kauhaan ja kumoa varovasti veteen. Hauduta noin kuusi minuuttia ja nosta munat kylmään veteen jäähtymään.

Valmista Hollandaise -kastike: Keitä etikka, viini ja yrtit kunnes jäljellä on 1/3 nesteestä, siivilöi. Pehmitä voi mikrossa niin että osa voista on sulanut ja osa jää pehmeän kiinteäksi. Erottele keltuaiset valkuaisista, säästä valkuaiset esimerkiksi leivontaan. Laita keltuaiset pyöreäpohjaiseen, kattilan päälle tukevasti sopivaan kulhoon ja lisää etikkaliemi. Laske etikkalientä suhteella 1 rkl lientä/1 kpl keltuainen. Nosta kulho kiehuvan veden päälle ja vatkaa voimakkaasti kaiken aikaa, keltuaiset kypsentyvät kiinteäksi vaahdoksi. Siirrä kastikepohja sivuun liedeltä. Lisää ohuena nauhana sula osa voista kaiken aikaa sekoittaen, lopuksi pehmeä osa. Lopputuloksena on kiinteä, majoneesimainen emulsio. Mausta sitruunalla, sinapilla ja tabascolla. Jos kastike on ylikypsynyt eli ns. kokkeloitunut, siivilöi se.

Paahda leipäsiivut molemmin puolin ja aseta lautaselle. Nostele leivän päälle kylmäsavukinkkua ja kinkun päälle uppomuna. Valuta munan päälle kastiketta ja ota vastaan romantiikkaa.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki