Kylmäsavuhärkätartar ja blinejä
4
Henkeä
60 min

Kylmäsavuhärkätartar ja blinejä

Raaka-aineet

1 pkt Atria Kulinaari 100g Ohuen Ohut Kylmäsavuhärkä

1 kpl suolakurkku

1 kpl punasipuli

1 prk smetana

1 rkl persilja

1 rkl karpis

mustapippuria myllystä

BLINIT:

3-3,5 dl maitoa

20 g hiiva

1 tl suola

2 dl vehnäjauho

1,5 dl tattarijauho

1 kpl keltuainen

1 dl olut

2 kpl valkuainen

KIRKASTETTU VOI:

500 g voita

Näin se hoituu

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, liuota joukkoon hiiva, suola ja lisää puolet jauhomäärästä. Anna blinijuuren turvota ja hapantua huoneenlämmössä vähintään 5 tuntia, mieluiten yön yli.
Valmista tartar: Kuori ja hienonna sipuli pieniksi kuutioiksi. Hienonna myös suolakurkku, persilja ja kaprikset. Vaahdota smetana. Suikaloi kylmäsavuhärkä ja sekoita smetanan joukkoon, lisää myös muut ainekset. Mausta pippurilla, tarkista suolan määrä. Sekoita juureen keltuainen, olut ja loput jauhoista. Juuri ennen kuin alat paistaa blinejä, vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita taikinaan. Kirkasta voi sulattamalla se kattilassa miedolla lämmöllä, näin hera valuu pohjalle ja voi kirkastuu. Siivilöi voi kahvinsuodattimen tai harsoliinan läpi. Kuumenna blini-, paistin-, tai lettupannu. Paista kuumassa, kirkastetussa voissa blinejä molemmin puolin, kunnes blinit saavat kauniin ruskean värin ja rapean pinnan. Älä anna pannun kuumentua liikaa, niin blinit ehtivät kypsyä ja hiiva kohottaa ohukaiset kuohkeiksi, sitä vastoin kääntele blinejä paistamisen aikana pari kertaa. Jos pannu on liian haalea, blinit imevät itseensä liikaa rasvaa. Tee tartarista lusikoiden avulla munia blinien päälle tai tarjoa erikseen. Blinit ovat parhaimmillaan kuumina tarjottuina. Jos et tarjoile niitä välittömästi, voi blinit lämmittää uudelleen uunissa tai paistinpannussa.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit