Kylmä gazpacho
4
Henkeä
15 min

Kylmä gazpacho

Raaka-aineet

2 kpl valkosipulin kynsiä

1/2 kpl kurkkua

1/2 kpl punaista paprikaa

1 kpl lehtisellerin vartta

2 kpl tomaattia

1/2 kpl punasipulia

1/2 kpl punaista chiliä (mieto)

1/2 ltr tomaattimehua

1/2 kpl avocadoa

1/2 kpl limettiä

1/2 tl suolaa

1/4 tl mustapippurijauhetta

Näin se hoituu

Murskaa valkosipulinkynnet. Hienonna kurkku, varsiselleri, paprika, chili, sipuli sekä tomaatit. Siirrä kaikki isoon kulhoon ja sekoita. Soseuta puolet vihanneksista karkeasti ja puolet sileäksi soseeksi. Sekoita molemmat soseet. Lisää tomaattimehu ja mausta suolalla ja pippurilla. Jäähdytä jääkaapissa oikein kylmäksi. Leikkaa avocado kuutioksi ja purista päälle limetin mehu. Tarjoile keiton kanssa. Keiton voi laittaa kylmään termokseen niin se pysyy kylmänä.

Reseptit ja vinkit