Kookos-rapukeitto
5
Henkeä
40 min

Kookos-rapukeitto

Raaka-aineet

250 g kokonaisia katkarapuja

1 kpl keltasipulia

4 kpl valkosipulin kynsiä

1 kpl porkkanaa

100 g varsiselleriä

1 kpl punaista chiliä

1 rkl rypsiöljyä

1 rkl tomaattipyreetä

2 kpl tomaattia

4 kpl limen lehtiä

4 dl vettä

1 rkl kasvisfondia

4 dl kookoskermaa

1 rkl limen mehua

2 rkl maizena-jauhoja

1 tl suolaa

Näin se hoituu

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Paloittele porkkana, varsiselleri ja chili. Kuullota pannulla öljyssä sipulit, porkkana, varsiselleri ja chili. Lisää tomaattipyree, tomaatit, katkaravut, limen lehdet, vesi ja fondi. Anna hautua kannen alla noin 20 minuuttia. Ota keitosta pois limen lehdet ja soseuta seos sauvasekoittimella ja siivilöi. Lisää kookoskerma, limenmehu ja suurusta vesitilkaan sekoitetulla maizenalla. Mausta suolalla ja anna hautua vielä noin 5 minuuttia ja tarkista maku ennen tarjoilemista.

Reseptit ja vinkit