Reseptit: Kinkkutäytteiset piirakat
5
Henkeä
35 min

Kinkkutäytteiset piirakat

Raaka-aineet

TAIKINA

1,5 dl vettä

20 g tuorehiivaa

80 g margariinia 40%

2 dl sämpyläjauhoja

3/4 dl neljän viljan hiutaleita

1 dl vehnäjauhoja

1 tl herbamare-yrttisuolaa

TÄYTE

80 g leikattavaa tuorejuustoa (sinihome)

1/2 kpl omenaa

40 g purjo- tai kevätsipulia

100 g Atria 250g Ylikypsä Kinkku

1 kpl kananmunaa voiteluun

Näin se hoituu

Nypi kaikki taikinan kuivat aineet pehmeän rasvan kanssa sekaisin. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja sekoita neste taikinaan. Lisää tarvittaessa jauhoja ja alusta taikina tasaiseksi. Anna taikinan kohota täytteen valmistuksen ajan.

Kuori ja hienonna sipuli. Suikaloi palvikinkku ja kuutioi muut täytteen raaka-aineet. Sekoita kaikki täytteen aineet yhteen. Jaa taikina palasiin ja kauli niistä ympyränmallisia. Laita täytettä keskelle ja taita toinen puoli niin, että piirakoista tulee puoliympyröitä. Painele reunat haarukalla yhteen ja kohota. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki