Kesäkurpitsakeitto
8
Henkeä
20 min

Kesäkurpitsakeitto

Raaka-aineet

500 g kesäkurpitsaa

2 kpl salottisipulia

8 dl kana- tai kasvislientä

2 dl kuohukermaa

1 rkl voita

1 rkl oliiviöljyä

1 tl suolaa

1/2 tl mustapippuria

1/2 tl sokeria

3 dl kuohuviiniä

Näin se hoituu

Paloittele kesäkurpitsat ja kuoritut salottisipulit isoiksi lohkoiksi. Kuumenna kasarissa öljy ja voi. Freesaa sipulit ja kurpitsat pehmeiksi, mutta älä ruskista. Kaada päälle kuohuviini ja anna kiehua noin 5 minuuttia. Lisää kana- tai kasvisliemi. Hauduta kannen alla noin 10 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Mausta keitto suolalla, pippurilla ja ripauksella sokeria. Sekoita joukkoon lopuksi varovasti kermavaahto. Annostele heti.

Reseptit ja vinkit