Grillatut Pulled Pork- kasvistyynyt luumukastikkeella
2
Henkeä
80 min

Grillatut Pulled Pork tai Pulled Chicken -nyytit

Raaka-aineet

Täyte:

1 tl viismaustetta

1/2 tl jauhettua kanelia

1 rkl HoiSin -kastiketta

2 rkl soijakastiketta, fariinisokeria ja hunajaa

5 g tuoretta inkivääriä raastettuna

1 kpl valkosipulinkynsi hienonnettuna

1 rkl seesaminsiemeniä

1 kpl Atria Bravuuri n1,0kg Pulled Pork, maustettu, paistopussipakkauksessa

Tyynyjen kääreet:

1 kpl iso porkkana ja kesäkurpitsa

1 tl suolaa

2 rkl oliivi- tai seesaminsiemenöljyä

Luumukastike:

2 1/4 dl luumusosetta

1 rkl valkoviinietikkaa

1 tl sipulijauhetta

1/2 tl jauhettua iinkivääriä, jauhettua mustapippuria ja valkosipulisuolaa

1 dl vettä - määrä riippuu hillon paksuudesta

Koristeluun:

2 kpl limeä

1 rkl seesaminsiemeniä

Dippaamiseen lisäksi:

soijakastiketta ja wasabia ja Sweet&Sour -kastiketta

Vaihtoehtoisesti voit käyttää kanaa:

1 kpl Atria Bravuuri n800g Pulled Salsa Chicken

Mikäli aikasi ei riitä lihan kypsennykseen, voit käyttää myös valmiiksi kypsennettyä:

3 kpl Atria 250g Pulled Pork Ylikypsä Revitty Porsaanliha

tai

3 kpl Atria 250g Pulled Chicken Ylikypsä Revitty Broilerinliha

Näin se hoituu

Herkullisiin aasilaishenkisiin kasvisnyytteihin voit käyttää joko itse kypsentämääsi tai valmiiksi kypsennettyä pulled-lihaa. Nyytteihin sopii niin possu kuin kanakin.

Mikäli kypsennät lihan itse, aloita paistamalla pulled pork (tai pulled chicken) pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä kypsä liha. Voit kypsentää lihan hyvin vaikka jo edellisenä päivänä.

Sekoita täytteeseen tulevat mausteet ja kastikkeet keskenään. Lisää lopuksi joukkoon revitty liha. Sekoita hyvin.

Sekoita luumukastikkeen ainekset kattilassa ja keitä kastiketta miedolla lämmöllä viitisen minuuttia. Tarkista kastikkeen maku ja paksuus, lisää tarvittaessa vettä. Kastikkeen tulisi tarttua kevyesti lusikkaan. Jäähdytä ja laita jääkaappiin odottamaan.

Kuori porkkanat ja huuhtele kesäkurpitsa. Leikkaa molemmista päät pois. Viipaloi porkkanat ja kesäkurpitsat pitkittäin noin millimetrin paksuisiksi viipaleiksi esimerkiksi juustohöylällä. Kiehauta kattilassa vesi ja laita portkkanaviipaleet kiehumaan noin kahdeksi minuutiksi, kunnes ne ovat taipuisia. Jäähdytäporkkanaviipaleet tämän jälkeen nopeasti kylmässä vedessä.

Levitä kesäkurpitsaviipaleet leivinpaperille ja ripottele päälle suola. Jätä 10 minuutiksi huoneenlämpöön. Kuivaa sen jälkeen viipaleiden pintaan noussut vesi talouspaperilla.

Aseta kaksi viipaletta (joko kaksi kesäkurpistaviipaletta, kaksi porkkanaviipaletta tai yksi molempia) ristikkäin ja nosta keskelle täytettä. Taita nyytti kiinni. Toista tätä, kunnes sinulla on näyttävä kokoelma erivärisiä nyyttejä. Sivele jokainen nyytti öljyllä ja grillaa niihin kaunis pinta. Ripottele grillattujen nyyttien päälle seesaminsiemeniä.

Halkaise limet ja grillaa hedelmälihaan kaunis väri, aseta limet tarjoiluvadille. Tarjoile nyytit alkuruokana tai naposteltavana dippien kera.
.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit