Grillattua valkoparsaa ja pekonia
4
Henkeä
40 min

Grillattua valkoparsaa ja pekonia

Raaka-aineet

6 kpl tuoretta valkoista parsaa

Appelsiini-sitruunavinegretti:

1 kpl appelsiini

1 kpl sitruuna

2,5 dl rypsiöljyä

3 rkl valkoista balsamicoetikkaa

1 tl sokeria

0,5 tl suolaa

Pekoni-pähkinärouhe:

1 pkt Atria 140g Suomalainen Pekoni

0,5 dl pekaanipähkinöitä

0,5 dl kurpitsansiemeniä

1 rkl hienonnettua persiljaa

Lisäksi:

1-2 kpl tomaattia

1 kpl buffalo-mozzarella

0,5 tl suolaa

0,5 tl mustapippuria myllystä

tummaa balsamicokastiketta

Näin se hoituu

Leikkaa parsoista puumainen kanta pois ja kuori ne. Keitä parsoja suolalla maustetussa vedessä viisi minuuttia ja nosta jäähtymään jääveteen. Valuta parsat, peitä ne kostealla liinalla ja laita jääkaappiin odottamaan.

Purista appelsiinista ja sitruunasta kummastakin puolisen desiä mehua. Yhdistä mehut ja sekoita joukkoon loput vinegreten ainekset, tarkista maku ja laita jääkaappiin odottamaan.

Paahda pekoni uunissa täysin rapeaksi ja nosta paperin päälle jäähtymään. Kun rasva on imeytynyt paperiin, rouhi pekoni, pähkinät ja kurpitsansiemenet keskenään. Sekoita joukkoon hienonnettu persilja.

Grillaa parsoihin kauniit raidat ja leikkaa parsat puoliksi. Valele parsoille vinegrettiä ja anna maustua hetken ajan. Aseta lautaselle limittäin tomaatti ja mozzarellaviipaleet ja mausta ne suolalla ja mustapippurilla. Lisää parsat annokseen, kolme palaa per annos. Koristele pekoni-pähkinärouheella, vinegretillä ja balsamicokastikkeella.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki