Dukkah-broileria ja kvinoasalaattia
4
Henkeä
120 min

Dukkah-broileria ja kvinoasalaattia

Raaka-aineet

1 pkt Atria Perhetilan 480g Naturel Broilerin Sisäfilee

Dukkah mausteseos:

0,5 dl saksanpähkinää

0,5 dl kokonaisia manteleita

2 rkl korianterinsiemeniä

2 rkl kuminan siemeniä

1 rkl fenkolinsiemeniä

2 tl mustapippuria rouhittuna

3 rkl seesaminsiemeniä

1 tl suolaa

Kvinoa salaatti:

2 dl kvinoaa

vettä

1/2 kurkku kuutioituna

2 kpl tomaattia kuutioituna

1 kpl paprika kuutioituna

1/2 punasipuli suikaleena

0,5 dl korianteria hienonnettuna

0,5 dl lehtipersiljaa

1 tl suolaa

mustapippuria

1/2 sitruunanmehu

3 rkl oliiviöljyä

Näin se hoituu

Paahda pähkinät ja mausteet kuivalla pannulla erikseen. Lisää hieman jäähtyneet pähkinät ja mausteet kutteriin tai kahvimyllyyn. Älä aja seosta liian hienoksi. Sekoita jäähtynyt seos suolattuihin kanan rintafileisiin. Anna maustua noin tunti. Valmista sillä välin kvinoasalaatti. Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaisesti ja jäähdytä. Lisää joukkoon kaikki kasvikset ja mausteet. Sekoita. Lisää lopuksi öljy ja sitruunanmehu. Sekoita tasaiseksi ja tarkista maku.
Paahda broilerit parilapannulla kypsiksi ja tarjoile raikkaan kvinoasalaatin kera. Mikäli dukkah-seosta jää, varastoi loput seoksesta tiiviiseen lasipurkkiin ja pidä kylmässä. Mausteseos kannattaa käyttää 2 viikon sisällä. Aromit haihtuvat nopeasti.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki