Porsaan ulkofilee – Leivittäminen ja täyttäminen

Porsaan ulkofilee – Leivittäminen ja täyttäminen

Raaka-aineet

Porsaan ulkofilee
Cheddarjuustoa
Jalopenoja
Vehnäjauhoja
Kananmunaa
Korppujauhoja
Seesaminsiemeniä

Täytetyt leikkeet

Ulkofilee on erinomainen raaka-aine täytettäväksi. Liha ei sisällä rasvaa, joten täyte saa olla mehukas. Täytteenä voi käyttää pekonia, juustoja, erilaisia tahnoja tai vaikka öljyyn säilöttyjä kasviksia. Leike kannattaa aina nuijia kahden kelmun välissä, jotta liha pysyy ehjänä.

1. Täytteeksi cheddarjuustoa ja jalapenoja

Tässä täytteeksi cheddarjuustoa ja viipaloituja jalapenoja. Juusto tuo mehukkuutta ja jalapenot tulisuutta sekä happoa.

2.Täytä

Laita jalapenot leikkeen keskelle ja laita päälle cheddarjuustoviipaleet.

3. Taita reunat päällekkäin

Taita leikkeen molemmat reunat päällekkäin.

4. Leivitä korppujauho-seesam seoksessa

Kasta leike ensin vehnäjauhoon, sen jälkeen kananmunaseokseen ja lopuksi korppujauhoon, johon on sekoitettu seesaminsiemeniä. Voit myös leivittää ilman kananmunaa, mutta silloin korppujauho-seesamseos lisätään suoraan leikkeelle.

5. Paista leike rapeaksi

Paista leike runsaassa kirkkaassa voissa tai öljyssä, kunnes pinta on rapea.

6. Aseta tarjolle

Aseta paistettu leike hetkeksi paperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy siihen. Puolita leike ja aseta tarjolle.