Porsaan sisäfileevartaat ja varhaisperuna-tillisalaattia

Porsaan sisäfileevartaat ja varhaisperuna-tillisalaattia

Raaka-aineet

4 x 200 g porsaan sisäfileepalaa pitkittäin puolitettuna

Marinadi:
½ tl kuminaa
1 tl fenkolin siemeniä
2 valkosipulin kynttä murskattuna
1 rkl savustettua paprikaa
1 appelsiinin raastettu kuori ja mehu
½ ruukkua timjamia hienonnettuna
4 valkosipulinkynttä, kuorittuna ja hyvin hienonnettuna
1 dl ketsuppia
½ dl balsamiviinietikkaa
merisuolaa
vastajauhettua mustapippuria
1 kourallinen tuoretta korianteria suikaloituna
1 sitruunan mehu

Perunasalaatti:
600 g uusia perunoita keitettynä
100 g kevätsipulia
0,5 dl oliiviöljyä
1 rkl Dijon-sinappia (karkea)
2 tl suolaa
1 sitruuna (kuori + mehu

Sekoita mausteet morttelissa tasaiseksi tahnaksi. Mausta porsaan fileet suolalla ja pippurilla ja levitä sen jälkeen pintaan reilusti maustetahnaa. Anna lihojen marinoitua 4 tuntia. Laita fileet vartaaseen neljällä varrastikulla. Jätä fileiden väliin tilaa, jotta ne ruskistuvat joka puolelta.

Grillaa molemmilta puolilta hyvä, tumma väri. Kääntele välillä ja puhdista arina palaneesta marinadista. Kypsennä, kunnes palojen sisälämpö on 70 astetta. Anna vetäytyä 5 minuuttia ennen leikkaamista vartaiden välistä.

Ripottele päälle suikaloitua korianteria tai purista lopuksi päälle sitruunamehua. Tarjoa lisäkkeenä varhaisperuna-tillisalaattia ja kermaviilikastiketta.

Perunasalaatti:Leikkaa perunat lohkoiksi tai viipaleiksi. Leikkaa kevätsipuli viipaleiksi. Raasta sitruunan kuorta perunoiden päälle, lisää joukkoon muut aineet, sekoita ja anna maustua tunnin ajan ennen tarjoilua.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut