Naudanrinta

Naudanrinta

Raaka-aineet

Naudanrintaa
Suolaliemi
Chilijauhetta
Inkivääriä
Paprikaa
Currya
Pippuria
Oliiviöljyä

Pastrami naudanrinnasta

Naudanrinta on trendikäs ruhonosa, jossa yhdistyy monikäyttöisyys ja hyvä lihan maku. Tätä raaka-ainetta voidaan käyttää sekä kylmänä että lämpimänä. Pastrami on savustettua häränrintaa, joka on helppo valmistaa itse.

1. Poista kalvot

Ota liha huoneenlämpöön ennen käsittelyä. Poista pinnasta kalvot ja kuivaa huolellisesti lihan pinta.

2. Suolaliemi

Tee 5 % suolaliemi. Jäähdytä liemi ja laita liha suolaliemeen vähintään kahdeksi vuorokaudeksi, mielellään seitsemäksi vuorokaudeksi. Lihaa kannattaa kääntää muutaman kerran suolauksen aikana.

3. savustuspussi

Laita liha savustuspussiin tai savustuslaatikkoon ja savusta 10 minuuttia kovalla lämmöllä.

4. Mausteseos

Hiero mausteseosta savustetun lihan pintaan. Tähän sopii parhaiten mausteeksi chilijauhe, inkivääri, paprika, curry ja erilaiset pippurit.

5.Ruskista

Ruskista pinnat kauttaaltaan öljyssä. Varo, ettei rasva ole liian kuumaa, sillä se voi polttaa kuivatut mausteet.

6.Kypsennä uunissa