Naudan sisäpaisti – Carpaccio

Naudan sisäpaisti – Carpaccio

Raaka-aineet

Vähärasvaista naudanlihaa esim. Atria Naudan Takuumureaa Sisäpaistia
Parmesaania
Pähkinöitä
Majoneesipohjaista kastiketta
Kapriksia

Carpaccio naudan sisäpaistista

Carpaccio tarkoittaa ”lautasta vasten” ja siihen käytettävän lihan tulee olla aina vähärasvaista naudanlihaa, koska lihaa ei kypsennetä niin runsaasti. Kudosrasvaa sisältävä naudanliha maistuu kylmänä epämiellyttävältä.

1. Leikkaa pala pitkittäissyin

Leikkaa paistista pitkittäissyin pitkähkö pala. Ole hyvin tarkka hygienian kanssa: puhtaat kädet, veitsi ja leikkuulauta ovat onnistumisen kannalta ensiarvoisen tärkeitä.

2. Kääri liha kelmuun

Kääri liha maustamattomana kelmuun. Kääri kelmukerroksia noin 4-5 kerrosta, jotta saat paketista kiinteämmän.

3. Laita pakkaseen

Purista kelmupötkön molemmista päistä, jotta saat tiiviin, tasapaksun pötkön. Laita pötkö pakkaseen.

4.Leikkaa terävällä veitsellä

Leikkaa kohmeisesta lihasta terävällä veitsellä paperin ohuita lastuja ja laita lastut öljytylle lautaselle juuri ennen ruokailua.

5. Viimeistele annos

Carpaccion päälle voit laittaa erilaisia kasviksia, yrttejä, pähkinöitä ja yleensä myös jotain majoneesipohjaista kastiketta. Kokeile esim. parmesaanilla maustettua majoneesia. Viimeistele annos parmesaaniraasteella, kapriksilla ja vaikka oliiveilla.