Pihvit naudan maksasta

Pihvit naudan maksasta

Raaka-aineet

Vehnäjauhoja
Suolaa
Voita
Salottisipulia
Kapriksia
Salvianlehtiä

TAI

Suolaa
Pippuria
Pistou-tahnaa

Naudan maksa - Kaksi tapaa pihvin paistoon

Naudan maksa on edullinen ja herkullinen raaka-aine. Maksan sisällä kulkee suonisto, jota ei tarvitse poistaa. Maksan pinnalla oleva kalvo pitää kuitenkin poistaa, jotta maksapihvit pysyvät suorana eivätkä väänny kupille. Paras yrtti maksan makukaveriksi on tuore salvia. Maksa on kudosrakenteinen sisäelin, joka ei sisällä yhtään rasvaa. Samalla tavalla voit valmistaa hirven, peuran ja vasikan maksaa.

1.Pyöritä maksaviipaleet jauhoissa

Leikkaa maksasta viipaleita ja kasta viipaleet vehnäjauhoon molemmin puolin. Voit laittaa suolaa vehnäjauhojen joukkoon tai suoraan maksapihvin pinnalle. Ennen paistoa ravista kevyesti ylimääräinen jauho pois.

2. Paista miedolla lämmöllä

Paista maksapihvit miedolla lämmöllä voissa. Lisää paistovoin joukkoon salottisipulia, kaprismarjoja ja salvianlehtiä.

3. Paista n. 1 min/puoli

Valele paistovoilla maksapihvejä paiston aikana. Paisto on nopeaa: noin 1 minuutti / puoli ja maksapihvin tulee jäädä roseeksi.

Tapa 2:

1.Maksapihvit  pistou-tahnalla maustettuna

Maksapihvejä voi maustaa myös öljypohjaisilla tahnoilla, joista yksi hyvä esimerkki on pistou-tahna. Tämä on lähes sama kuin pesto ilman pinjansiemeniä. Leikkaa maksa viipaleiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita pistou-tahnan ainekset esim. tehosekoittimella.

2. Anna maustua 10 - 15 min

Pyöritä maustettu maksapihvi tahnassa, kunnes pihvin pintaan on jäänyt tahnaa tasaisesti. Anna maustua 10-15 minuuttia.

3. Paista 1 min. puoli

Paista pihvit kuumalla parilapannulla noin 1 minuutti / puoli.

4. Valele pistou-tahnalla paiston aikana

Valele pihvejä pistou-tahnalla kypsymisen aikana. Tarjoa myös nämä pihvit roseena.