Lihan marinointi

Lihan marinointi

Raaka-aineet

Esimerkkireseptit (1kg lihaa)

Kypsentävä marinadi:
1/3 tuoretta ananasta
1 rkl tuoretta timjamia
1 tl mustapippuria
1 dl punaviinietikkaa
1 shalottisipuli
2 dl rypsiöljyä
Pilko ananas ja sipuli. Hienonna timjami. Sekoita aineet keskenään ja hiero lihan pintaan. Laita liha ja loppu marinadista pussiin, poista ilmat ja laita jääkaappiin mahdollisimman kylmään. Anna marinoitua 1-2pvä.

Maustava marinadi:
2,5 dl soijakastiketta
2,5 dl lihalientä
1,25 dl ruskeaa sokeria
2 rkl chipotle-kastiketta tai sambal oelek-tahnaa
2 rkl balsamiviinietikkaa
4 valkosipulinkynttä silputtuna
1 tl suolaa
2 tl mustapippuria myllystä
Yhdistä kaikki ainekset pienessä kulhossa marinadia varten. Laita lihat ja marinadi muovipussiin, poista ilmat ja sulje pussi. Laita marinoitumaan jääkaappiin vähintään noin tunniksi.

Kypsentävä marinadi ja maustava marinadi

Huomioi marinadin käyttötarkoitus.
Kypsentävä marinadi raakakypsentää lihaa, eli tekee siitä mureampaa. Tarkoitus on pitää lihaa marinadissa 1-2 päivää. Marinadia ei käytetä marinoinnin jälkeen.
Maustavan marinadin tarkoitus on maustaa lihaa nopeasti, mutta ei raakakypsentää  lihaa. Marinadia ei tarvitse poistaa, vaan sen voi jättää lihan pintaan paistamisen yhteydessä.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut