Lihan kypsentäminen sirkulaattorin kanssa

Lihan kypsentäminen sirkulaattorin kanssa

Raaka-aineet

Oliiviöljyä
Tuoretta rosmariinia
Naudanlihaa

Näin onnistut

Sirkulaattorikypsennys on tekniikka, jolla saadaan matalissa lämmöissä kypsennettyä mitä tahansa raaka-ainetta. Sirkulaattori on laite, joka lämmittää ja säilyttää veden lämpötilan yhden asteen tarkkuudella. Erityisen tärkeää on huomioida riittävä hygienia matalissa kypsennyslämpötiloissa.

Laita pussiin oliiviöljyä ja tuoreita rosmariininoksia. Laita sen jälkeen vakuumipussiin puhdistettu liha.

Lisää vakumoitu pussi veteen, jonka sirkulaattori on lämmittänyt. Katso, että vettä on niin paljon, että vakuumipussi kelluu vapaasti vedessä. Kypsennä lihaa noin puolituntia, jonka jälkeen ota pussi vedestä.

Pussin voi avata heti kypsennyksen jälkeen tai säilyttää vaikka seuraavaan päivään. Kun pussi on avattu, kuivaa lihan pinta ennen loppukypsennystä. Loppukypsennys voi olla paistamista, grillaamista tai pariloimista.

Paista liha niin sanotulla vaahtopaistometodilla. Lisää pannuun voita, tuoretta rosmariinia ja murskattuja valkosipulinkynsiä. Ruskista lihaa vaahtovoissa miedolla lämmöllä ja valele kypsennettävää lihaa voilla. Mikäli voin vaahto häviää, lämpötila on liian korkea ja voin hera palaa. Näin ruokaan tulee pahaa makua.

Leikkaa lihasta viipaleita ja tarjoa lämpimänä kastikkeiden tai muiden lisäkkeiden kanssa. Voit myös käyttää lihaa kylmänä leikkeleenä esim. coleslaw-salaatin kanssa.