Broilerin reisikoipi - nyhtökanan valmistus

Broilerin reisikoipi - nyhtökanan valmistus

Raaka-aineet

Broilerin reisikoipia
Kasviksia esim. selleriä, sipulia
Valkosipulia
Rakuunaa

Pulled Chicken - Ylikypsä, revitty broilerinliha

Nyhtökana kannattaa valmistaa kanankoivesta sekä -reidestä, ei fileestä. Koivessa on riittävästi rasvaa mehukkuuden takaamiseksi. Valmistaminen on helppoa, mutta vaatii hieman aikaa. Haudutusliemi voidaan käyttää esim. kastikkeen, keiton tai risoton valmistuksessa.

1. Kypsennä kattilassa

Laita koipireisi kattilaan veden ja kasvisten kanssa. Muista laittaa liha aina kuumaan veteen, jotta kypsyminen lähtee heti liikkeelle. Mausteeksi voit laittaa valkosipulia ja rakuunaa. Kypsennä miedolla lämmöllä, kunnes liha alkaa irtoamaan luista.

2. Poista nahka ja luut kypsästä koivesta

Kun koipi on hieman jäähtynyt, nosta se liemestä ja poista nahka. Poista myös koiven sisällä olevat luut sekä mahdolliset jänteet.

3. Nyhdä

Nyhtämisen voi tehdä kahdella päätavalla: kahden haarukan tai sormien avulla.