Tomi Nevala

Atria Mestarit

Tomi Nevala

Morjesta!

Olen Atria Mestari Tomi ja minuun voit törmätä ympäri eteläistä Suomea. Ei nyt ihan Hangosta Petsamoon, mutta Hämeenlinnasta Helsinkiin koluan Etelä-Suomessa länsipuolen myymälöitä. Lisäksi minut voi tavata Atrian Facebook-sivulla antamassa neuvoja erilaisiin ruokaan liittyviin pulmiin. Koulutukseltani olen ravintolakokki ja keittiössä olen työskennellyt yläasteelta lähtien. Atria Mestariksi minut nimitettiin neljä vuotta sitten.

Kokkaan mieluusti kaikille hyvää ruokaa arvostaville. Bravuurini on matalassa lämmössä kypsennetty kokonainen Atrian takuumurea naudan sisäfilee. Hiljaa hyvä tulee, eli kannattaa uskaltautua kotona kypsentämään lihaa matalassa lämmössä eli 100 tai jopa 80 asteessa. Mitä matalampi paistolämpötila, sen parempi on lopputulos!

Eksoottisin makuyhdistelmä, jota olen maistanut, oli perinteinen ruskea kastike höystettynä tummalla suklaalla ja tyrniöljyllä. Vaikka kannatan luovuutta keittiössä, tämä ateria jäi valitettavasti syömättä!

Kun en hääräile keittiössä, niin vietän aikaa perheen kanssa, luen, kirjoitan, katson elokuvia ja visioin tietysti kaikenlaisia ruokaan liittyviä juttuja.

Tomin suosikkireseptit