Henri Aléns läckra Minestra Maritata tillagas av Atrias hjärtmärkta produkter. Även receptet har ett Hjärtmärke. Hjärtmärket innebär att ett recept eller en produkt är ett bättre alternativ för hälsan, bland annat är saltmängden måttlig och fettkvaliteten god.
Ingredienser:
1 förp. Atria tunn filéschnitzel av kyckling naturell 480 g
1 lök
2 morötter
2 selleristjälkar
3 vitlöksklyftor
1 påse grönkål eller 300 g vitkål
2 msk olivolja
1 l vatten
1 hönsbuljongtärning
1 lagerblad
2 dl hjärtmärkt pasta, liten storlek
1 tsk salt
1/3 förp. Atria tunt basturökt pålägg av gris 300 g
0,5 dl riven parmesan
Skär kycklingen på längden i stora strimlor. Skala och tärna löken och morötterna. Finhacka selleristjälkarna och vitlöksklyftorna. Strimla grönkålen eller vitkålen.
Bryn kycklingen och vitlöken i olivolja i en kastrull. Tillsätt löken, moroten och kålen. Fräs i fem minuter och tillsätt vatten, hönsbuljongtärningen och lagerbladet.
Låt sjuda i 20 minuter, tillsätt pastan och låt sjuda tills pastan är färdig.
Skär skinkan i tunna strimlor och stek i en skvätt olja i en panna tills skinkan är knaprig. Servera soppan med krispig skinka och riven parmesan.
Här hittar du fler hjärtmärkta recept på finska.