God mat, bättre hälsa

Hjärtmärket gör det enkelt att göra bättre val för hälsan. Du behöver inte studera produktbeskrivningar eller näringsinnehåll – det räcker med att du väljer en hjärtmärkt produkt. När du tar till vana att alltid välja produkter med Hjärtmärke, formar du nästan obemärkt en hälsosammare kost för dig själv och dina nära. Du mår bra och orkar bättre.

Hjärtmärket trycks inte på förpackningen på måfå, utan livsmedelstillverkarna ansöker om rätten att använda märket av en opartisk specialistgrupp. De livsmedel som beviljas Hjärtmärket måste uppfylla strikta kriterier. De baserar sig på senaste rön om kost och näring och de preciseras kontinuerligt i takt med att forskningen och produkturvalet utvecklas.

Hårda fetter och salt är skadliga för både dig och dina nära. Därför beviljas endast livsmedel med en bra fettkvalitet och mindre salt rätt att använda Hjärtmärket. I vissa produktgrupper krävs också mer fibrer och mindre socker för att få märket.

Hos Atria hittar du redan 53 läckra hjärtmärkta produkter och fler är på väg.

Matlagning som är värd ett Hjärtmärke

Pröva Henri Aléns läckra Minestra Maritata som tillagas av Atrias Hjärtmärkta produkter. Även receptet har ett Hjärtmärke.

Bekanta dig också med våra andra hjärtmärkta recept på finska och dussintals av Atrias hjärtmärkta produkter.

Läs mer om Hjärtmärket: sydanmerkki.fi/sv