Ruokavaliolla ja ateriarytmillä on suuri merkitys maajoukkuehiihtäjiemme menestystarinoiden rakentamisessa. Susanna Saapunki avasi meille kotonaan viettämänsä treeniviikon ruokapäiväkirjan. Viikon jokaiselta päivältä löytyy viisi huolella koostettua ateriaa, joiden ytimessä ovat kasvikset, kaura ja kotimainen liha.
Maanantai
Aamupala: Kaurapuuro voisilmällä, mustikoilla ja hunajalla, 2 kauraleipäviipaletta voilla, kinkulla ja juustolla, kahvia sekä appelsiinimehu
Lounas: Pastaa, jauhelihakastiketta sekä kauraleipäviipale voilla
Välipala: 2 kauraleipäviipaletta voilla ja kalkkunaleikkeellä, appelsiini
Päivällinen: Perunamuusi ja poron sisäfile , salaatti
Iltapala: Kaurapuuro ja mustikoita
Tiistai
Aamupala: Kaurapuuro (voisilmä, mustikoita ja hunajaa) , 2x kauraleipäviipale (voi, kinkku, juusto), kahvia ja appelsiinimehu
Lounas: Pasta ja jauhelihakastike, salaatti
Välipala: 2 karjalanpiirakkaa voilla, kalkkunaleikkeellä ja avokadolla, banaani
Päivällinen: Riisiä ja kanafile, kauraviipale voilla
Iltapala: 2 karjalanpiirakkaa voilla, appelsiini
Keskiviikko
Aamupala: Kaurapuuro voisilmällä, lakoilla ja hunajalla), kauraleipäviipale voilla, kinkulla ja juustolla
Lounas: Riisiä, kananfilee ja salaattia
Välipala: Turkkilaista jogurttia, mustikoita ja mysliä
Päivällinen: Bataattiranskalaisia, kanansiipiä sekä porkkana- ja kurkkuviipaleita
Iltapala: 2 kauraleipäviipaletta voilla, kalkkunaleikkeellä ja kurkkuviipaleilla
Torstai
Aamupala: 3 paahtoleipää voilla, kinkulla, juustolla ja avokadolla
Lounas: Sienirisotto ja 2 kauraleipäviipaletta voilla
Välipala: Tuorepuuro ja appelsiini
Päivällinen: Riisiä, lohta ja salaattia
Iltapala: Tuorepuuro
Perjantai
Aamupala: Kaurapuuro voisilmällä, mustikoilla ja hunajalla, 2 kauraleipäviipaletta voilla, kinkulla ja juustolla, kahvia sekä appelsiinimehu
Lounas: Pastaa, kanakastiketta ja salaatti
Välipala: Tuorepuuro ja banaani
Päivällinen: Riisiä ja kanakastiketta
Iltapala: 2 karjalanpiirakkaa voilla ja kalkkunaleikeellä
Lauantai
Aamupala: Kaurapuuro voisilmällä, lakoilla ja ja hunajalla, kauraleipäviipale voilla, kinkulla ja juustolla, kahvia sekä appelsiinimehu
Lounas: Bataattiranskalaisia, lohta ja salaattia
Välipala: Turkkilaista jogurttia, mustikoita ja mysliä
Päivällinen: Lohipastaa ja salaattia
Iltapala: 2 kauraleipäviipaletta voilla, kalkkunaleikkeellä ja kurkkuviipaleilla
Sunnuntai
Aamupala: 3 paahtoleipäviipaletta voilla, kinkulla, juustolla ja avokadolla sekä appelsiini
Lounas: Lohipastaa ja salaattia
Välipala: 2 karjalanpiirakkaa voilla ja kalkkunaleikkeellä
Päivällinen: Riisiä ja naudanlihakastiketta sekä kauralepäviipale voilla
Iltapala: Tuorepuuro
Atria on yksi Suomen hiihtomaajoukkueen pääyhteistyökumppaneista.
Joukkuekuva sivun yläosassa: Suomen Hiihtoliitto ry
Vannoutunut pizzan ystävä, maajoukkuehiihtäjä Anssi Pentsinen on hionut pizzareseptiään jo vuosia. Kiinnittämällä huomiota raaka-aineisiin, onnistuu pizza joka on sekä herkullinen että ravitseva. Klikkaa tästä Anssin pizzareseptiin!