Possu grillissä

Porsaan lihan grillaus on helppoa ja näillä Atrian vinkeillä sekä resepteillä onnistut siinä varmasti. Suosittelemme grillaajille porsaan sisäfileetä, ulkofileetä, kassleria (porsaan niskaa) sekä ribsejä. Tutustu alta meidän vinkkeihimme kyseisten lihojen grillausta varten.

Porsaan sisäfilee grillissä

Porsaan sisäfilee voidaan grillata kokonaisena tai pihveinä. Sisäfilee saa makunsa joko pintaan hierotusta kuivamarinadista tai normaalista marinadista. Jos grillaat normaalisti marinoitua porsaan sisäfileetä, suosittelemme pyyhkimään hieman marinadia pois fileen pinnasta, jotta marinadi ei pala grilliin kiinni. Mikäli grillaat marinoimatonta lihaa ja haluat maustaa sen itse, niin suosittelemme tutustumaan Atrian kuivamausteseos oppaaseen.

Muistilista porsaan sisäfileen grillaukseen:

  1. Ota filee huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kuin aloitat grillauksen.
  2. Poista fileestä kalvot, jonka jälkeen kannattaa laittaa grilli jo kuumenemaan
  3. Mausta sisäfilee esimerkiksi kuivamarinadilla ja anna lihan maustua hetki
  4. Laita sisäfilee jo valmiiksi kuumennettuun grilliin
  5. Laita lämpömittari fileen keskelle
  6. Madalla grillin lämpöä hieman ja jatka kypsentämistä, kunnes fileen sisälämpötila on noin 68 astetta
  7. Nosta filee pois grillissä ja kääri se folion sisään. Anna lihan vetäytyä hetken, jonka jälkeen se on valmis tarjoiltavaksi

Voit tutustua Atrian possun sisäfilee valikoimaan tästä.

Porsaan ulkofilee grillissä

Porsaan ulkofilee valmistuu grillissä pitkälti samalla tavalla kuin sisäfilee. Ulkofileen kanssa tulee kuitenkin varoa, ettei kypsennä lihaa liian kuivaksi. Kuten sisäfileen kanssa, myös ulkofileen kypsennyksessä auttaa paistomittari.

Jos haluat maustaa porsaan ulkofileen itse, suosittelemme perehtymään Atrian kuivamausteseos oppaaseen.

Atrian porsaan ulkofilee valikoimaan pääset tästä.

Kassler grillissä

Kassler eli porsaan niska sisältää sisäfileeseen verrattuna paljon rasvaa. Grillaamisen aikana rasva sulaa lihan sisään ja loppu tulos on erittäin mehukas. Atrian valikoimasta löydät grilliisi marinoidun sekä marinoimattoman kasslerin oman makusi mukaan.

Jos päädyt valitsemaan marinoimattoman kasslerin, suosittelemme, että maustat lihan itse Atrian kuivamausteseos oppaan avulla. Liha kannattaa maustaa / marinoida vuorokausi ennen grillausta tai vähintään muutama tunti ennen grillausta.

Kassler kannattaa ottaa lämpimään noin puoli tuntia ennen valmistamista. Ennen kun laitat kasslerin grilliin, tulee siitä pyyhkiä talouspaperilla marinadi pois, jotta se ei pala kiinni grilliin. Kasslerin valmistuksessa suosittelemme käyttämään lämpömittaria. Laita lämpömittari keskelle lihaa ja grillaa epäsuorasti, kunnes lihan sisälämpötila on noin 85 astetta. Ota liha pois grillistä ja anna sen vetäytyä vielä hetki folion sisässä ennen tarjoilua.

Ribsit grillissä

Ribsit eli porsaan tai naudan kylkipalat ovat grilliklassikko. Suurin ero naudan ja porsaan ribseissä on maku. Naudan kylkipalat ovat voimakkaan makuisia, kun taas porsaan kylkipalat maistuvat pehmeämmiltä.

Pahin virhe ribsien grillaamisessa on lihan paistaminen liian kuivaksi. Kuivahtamisen voit välttää keittämällä ribsejä suolavedessä ennen grillausta. Sopiva keittoaika ribseille on noin 50 minuuttia tai kunnes liha alkaa irtoamaan luista.

Keittämisen jälkeen ribsit maustetaan. Atrian laajasta lihavalikoimasta löydät valmiiksi maustetut ribsit. Mikäli ostat maustamattomia kylkipaloja, niin suosittelemme tutustumaan Atrian kuivamausteseos oppaaseen. Suosittelemme maustamaan ribsit noin vuorokausi ennen grillausta.

Ota kylkipalat huoneen lämpöön noin puoli tuntia ennen grillausta. Grillaa ribsejä kuumassa grillissä viidestä kymmeneen minuuttia. Sivele lihan pinnalle grillaus- tai maustekastiketta grillauksen aikana ja viimeistele glaseerauskastikkeella vielä grillauksen lopuksi.

Lisää grillausreseptejä