Kuvun käyttö

Kuvun kiinni pitäminen grillauksen aikana valitaan aina käytettävän lihan mukaan. Jos kypsymään laitetaan nahallisia ja muita rapeaa pintaa vaativia lihoja ja muita grillattavia, pidetään kupu pääsääntöisesti auki.  Rapeaa pintaa vaativia tuotteita ovat esimerkiksi pienet wingsit, jotka kypsyvät nopeasti, mutta joiden nahan halutaan jäävän rapeaksi. Myös ohutleikkeet broilerista, naudanfileestä ja possusta sekä lehtipihvit ja grillipihvit kannattaa grillata aina kupu auki, samoin makkarat ja pekoni. Perussääntönä voi pitää, että kaikki nopeasti valmistuvat ja rapsakkaa pintaa vaativat lihat grillataan aina kupu avoinna.

 

Isoja lihapaloja grillattaessa kupu pidetään kiinni. Kuvun ollessa kiinni, kypsyy liha pikkuhiljaa miedolla lämmöllä. Isoja lihoja ovat muun muassa kokonaiset fileet ja possun niska. Myös kaikki vähärasvaiset lihat, jotka halutaan mehukkuuden takia kypsentää miedolla lämmöllä, kannattaa grillata kupu kiinni. On myös olemassa tuotteita, joihin hyödynnetään molempia tekniikoita. Esimerkiksi possun niska grillataan ensin kupu kiinni, mutta lopussa se avataan rapean pinnan saamiseksi fileeseen.

 

Grillin lämpöä säädellään pohjassa ja päällä olevien venttiileiden avulla. Kun ilma kiertää hyvin, hiilet palavat voimakkaammin ja lämpötila on kuumempi. Mikäli pohjassa oleva venttiili suljetaan, lämpö vähenee.

Kupu auki vai kiinni?
Video

Kupu auki vai kiinni?

Haluatko katsoa videon?
Hyväksy markkinointievästeet täällä.

Muita samankaltaisia teemoja