Kana grillissä

Kanan grillaus on helppoa ja näillä Atrian vinkeillä sekä resepteillä onnistut siinä varmasti. Kana on ehdottomasti yksi suosituimpia grillattavia, eikä ihme, sillä onnistuneen kanan grillauksen lopputuloksena on murea ja maukas grilliliha. Kanan siivet sekä fileet ovat yleisiä grillisuosikkeja, mutta suosittelemme kokeilemaan rohkeasti myös esimerkiksi kokonaisen kanan grillausta. Löydät vinkkimme ja reseptimme liittyen kanan grillaukseen alta!

 

Kanan maustaminen

Helpoin tapa saada kanaan makua on valita grillattavaksi Atrian marinoitu kana. Runsaasta kanavalikoimastamme löydät myös marinoimattomat tuotteet, mikäli haluat maustaa kanan itse. Kanatuotteisiimme pääset helposti tutustumaan tästä.

Jos haluat maustaa kanan itse, niin suosittelemme käyttämään kuivamarinadia (Dry Rubs). Kuivamarinadi hierotaan kanan pintaan ennen grillausta ja se valmistuu helposti kaapista löytyvistä mausteista.

Kuivamarinadien peruspohja syntyy suolasta ja sokerista. Raakaruokosokerista valmistettu kostea ja hienokiteinen muscovado sekä tumma ja aromikas fariinisokeri sopivat erinomaisesti kuivamaustesekoituksiin tuoden niihin makeaa vivahdetta. Lisätietoa kuivamarinadeista löydät Atrian kuivamausteseos oppaasta.

Kanan kypsennys grillissä

Kanan eri osat vaativat erilaisia kypsennysaikoja, joten kannattaa tutustua tarkasti kanapakkauksessa oleviin kypsennysohjeisiin. Mikäli haluat grillata kerralla suuren määrän kanaa, suosittelemme leikkaamaan kypsennettävät lihapalat aina samankokoisiksi, jotta kaikki lihat tulevat valmiiksi samaa aikaa. Kuten kaikki muukin linnunliha, myös kana tulee kypsentää aina läpikypsäksi.

Kanan kiinni tarttuminen grilliritilään voidaan välttää siten, että annetaan grillin kuumentua tarpeeksi ennen kanan grillaamista. Usein lihan tarttuminen grilliritilään johtuu siitä, että liha laitetaan liian viileään grilliin tai sitä yritetään kääntää liian aikaisin.

Lisää grillasreseptejä