Kaasugrillin kypsennystavat

Kaasugrillillä on mahdollista grillata useita eri tapoja käyttäen. Perinteinen suoralla tulella grillaaminen on ilmiselvin ratkaisu. Grilli päälle, sopiva määrä polttimia päälle, esilämmitys ja grillattavat ruuat kuumalle ritilälle kuumana käyvien polttimien päälle. Nopeasti kypsennettävät pihvit, burgerit ja makkarat kannattaa grillata mahdollisimman kuumassa grillissä, kun taas herkemmät ruuat kuten kana, kalat ja kasvikset voit kypsentää miedommalla lämmöllä etteivät ne pala.

Epäsuora kypsennys

Epäsuora kypsennys kaasugrillissä onnistuu, kun käännät puolet polttimoista pois päältä. Epäsuora kypsennys toimii erityisesti isompien lihanpalojen kanssa, jotka vaativat pidempää kypsytystä, esimerkiksi erilaiset paistit, possun paahtokylki tai kokonainen kana. Grillaa ensin lihaan kullanruskea pinta suoralla tulella ja nosta sitten kypsymään pois liekiltä suljetun kannen alla. Päällä olevat polttimot lämmittävät grillin sisältä, niin että liha jatkaa kypsymistä kuten uunissa.

Kaasugrillin lisävarusteet

Kaasugrillien lisävarusteista yleisimpiä ovat nykyään tasoparila ja sivuliekki. Tasoparilalla on helppo kypsentää pienemmät grillattavat jotka saattaisivat muuten tippua ritilöiden välistä, kuten pilkotut perunat, tai herkemmin palavat tuotteet kuten kalat.

Sivuliekillä on helppo keittää lisukkeet tai valmistaa kastikkeet. Sivuliekki toimii samalla kaasulla kuin varsinainen grillikin ja sen käyttö on todella helppoa. Sivuliekkiä käyttämällä ei tarvitse juosta keittiön ja grillin väliä ruoan valmistuessa. Sivuliekistä on iloa myös silloin kun paistetaan vaikkapa lettuja ja munkkeja, joiden käry ei ehkä sisällä ole kaikista miellyttävintä.

Pizzakivi on näppärä lisävaruste myös: se muuntaa kaasugrillin kiviarinauuniksi jossa paistuu rapeat ja maukkaat pizzat.

Haluatko katsoa videon?
Hyväksy markkinointievästeet täällä.

Kaasugrillikoulun muut jaksot

Parhaat vinkit grillaukseen

Grillausreseptiikkaa