Kaasugrillin peruskäyttö

Vaikka kaasugrilli lämpenee huomattavasti hiiligrilliä nopeammin, ei sekään silti ole käyttövalmis sillä sekunnilla kun liekki syttyy. Kaasugrillikin vaatii esilämmityksen ennen käyttöä. Käännä siis grilli ensin täydelle teholle, sulje kansi ja odottele että grillin sisälämpötila nousee reiluun 200 asteeseen.

Kaasugrillin valmistelu käyttöön

Avaa kansi ja puhdista tarvittaessa grilliritilät, jos edellinen käyttäjä on sattunut olemaan huolimaton. Harjaa kuuma ritilä teräsharjalla ja pyyhi sen jälkeen paperilla tai rätillä noen poistamiseksi. Älä öljyä ritilää juuri ennen käyttöä, sillä öljy palaa kiinni ritilään. Öljyämällä grillattavat ruuat sen sijaan varmistat etteivät ne tartu kiinni ritilään.

Grillaaminen kaasugrillillä

Kun olet nostanut ruuat grilliin, kannattaa grillin kansi sulkea, ettei lämpö pääse karkaamaan ja ruoka alkaa kypsyä tasaisesti. Älä kuitenkaan jätä ruokaa grilliin ilman vartiointia kuin pieneksi hetkeksi, ettei ruoka pääse palamaan.

Jos haluat päästä täydelliseen lopputulokseen, lihoja grillatessa kannattaa ehdottomasti käyttää lämpömittari. Sen avulla varmistat että hitaastikin kypsyvät lihat ovat varmasti läpikypsi'ä ja toisaalta että et vedä liian kypsäksi mediumiksi ajattelemiasi lihoja. Lihat ovat parhaimmillaan kun osut kypsennyksessä juuri oikeisiin asteisiin.

Naudanpihvit ovat täydellisiä 52-asteisina. Possu ja kana tulee grillata yli 70-asteen sisälämpötilaan.

Puhdistus

Kun olet valmis grillattavien kanssa, kannattaa grilli puhdistaa heti. Varsinkin lihat paranevat, jos annat niiden levätä hetken folioon käärittynä grillauksen jälkeen ja tuo aika on hyvä hyödyntää grillin puhdistukseen. Käännä grilli täysille, anna lämmitä hetki kansi suljettuna ja puhdista sitten harjaamalla teräsharjalla.

Grillin ritilän voi lopuksi öljytä ruostumisen välttämiseksi, varsinkin jos grilli jää käyttämättä pidemmäksi aikaa.

Haluatko katsoa videon?
Hyväksy markkinointievästeet täällä.

Kaasugrillikoulun muut jaksot

Parhaat vinkit grillaukseen

Grillausreseptiikkaa