Kaksi Suomi 100 -kumppania yhdessä

Kaksi suurta suomalaista, Atria ja Eckerö Line ovat kumpikin itsenäisen Suomen juhlavuoden yritysyhteistyökumppaneita. Yhdessä löytyi tapa onnitella 100-vuotiasta Suomea ja auttaa nuoria lahjakkuuksia kartuttamaan työkokemusta.

Atria onnittelee 100-vuotiasta Suomea mm. maailmanennätyksen voimin

Suomen juhlavuoden aikana Atria jatkaa yli satavuotista sitoutumistaan suomalaiseen ruokaan monin eri tavoin. Atrian Suomi 100 -tekoihin kuuluu mm. uusi, suojakaasuton jauhelihapakkaus jossa on yli 50 % vähemmän muovia kuin perinteisessä pakkauksessa, sekä Lahden MM-kisoissa suomalaisten nimiin grillattu joukkuegrillauksen Guinness World Record -ennätys, josta löydät lisätietoja täältä.

Atria on järjestänyt 13 vuoden ajan Atria 100 Nuorta Kokkia –koulutusohjelmaa nuorille ruoka-alan ammattilaisille kouluttaen vuosien aikana jo yli 1 000 nuorta. Osallistujilleen ilmainen, monipuolinen koulutusohjelma toteutetaan tuttuun tapaan myös tänä vuonna. 100-vuotiaan Suomen kunniaksi Atria julkaisee syksyllä 2017 jauhelihakeittokirjan, joka sisältää Atria 100 Nuorta Kokkia -koulutusohjelman alumnien ja luennoitsijoiden kehittämiä jauhelihareseptejä. Nämä 100 reseptiä teemoittuvat arkeen, juhlaan sekä katuruokaan ja grillaukseen. Reseptinsä ovat kirjaan kehittäneet mm. Sasu Laukkonen, Alex Nurmi, Tommi Tuominen ja Henri Alén.

Eckerö Line muistaa juhlavuotta viettävää Suomea musiikkilahjalla

Eckerö Line puolestaan haluaa onnitella 100-vuotiasta Suomea tarjoamalla nuorille muusikoille estradin esiintymistä varten. Joka toinen torstai koko juhlavuoden ajan laivalle ja sen lavalle nousevat Taideyliopisto Sibelius-Akatemian opiskelijat. Sibelius ja Finlandia yhdessä, mikä olisikaan sen suomalaisempaa? Eckerö Linen ja Sibelius-Akatemian yhteistyö tuo lahjakkaat nuoret laivalle esiintymään ja ilahduttamaan matkustajia samalla kun he saavat arvokasta työkokemusta. Lisätietoja Eckerö Linen lahjasta Suomelle täällä.

Nuoret lahjakkuudet laivalla

Nyt Atria ja Eckerö Line ovat yhdistäneet voimansa. Samoina päivinä, kuin Sibelius-Akatemian nuoret muusikot ovat laivalla, on laivalla myös nuori lahjakas kokki Atria 100 Nuorta Kokkia koulutusohjelmasta. Nuoren kokin voi bongata m/s Finlandian buffetravintolasta 2.3. alkaen aina parittomien viikkojen torstaipäivinä Helsingistä klo 8:30 ja Tallinnasta klo 12:00 lähtevillä matkoilla. Sibelius-Akatemian nuoret muusikot taas ovat laivalla 15.30 Helsingistä ja klo 18:45 Tallinnasta lähtevillä lähdöillä.

Kokkeina vuorottelevat Miika Makkonen sekä kokkimaajoukkueessakin vaikuttava Piero Silvani. Kokki on läsnä aamiaisbuffetpöydässä paistaen ja tarjoillen laivamatkustajille erilaisia nakkeja sekä rapeaa pekonia suoraan pannulta. Päiväaikaan hän taas tarjoilee juhlavia jauhelihaherkkuja jotka kokataan syksyllä julkaistavan Jauhelihakirjan resepteillä.

Painotuore Jauhelihakirja on ostettavissa laivan PopUp-myymälästä heti ilmestymisensä jälkeen.

 

Tutustu Atria 100 Nuorta Kokkia -koulutusohjelmaan täällä.

Lue Valtioneuvoston kansliassa toimivasta Suomi 100 -hankkeesta täältä.