Kirjoittajat

Juha Gröhn

Juha Gröhn on Atria-konsernin toimitusjohtaja. Hänelle ruoka on rakas toimiala, koska hyvää, laadukasta ruokaa on hienoa valmistaa ja kaupata. Toimeliaan miehen arki on usein kiireistä, ja Juhan tavoitteena onkin oppia ottamaan elämä välillä vähän rennommin. Hänet saavat hyvällä tuulelle arjen hauskat tapahtumat sekä muiden ihmisten hymyt. Vapaa-ajallaan Juha rentoutuu hyvän ruoan, lukemisen, metsätöiden, mökkeilyn ja liikunnan parissa. Ruokabravuureita miehellä on monia. Esimerkiksi kokonaisena puuhiiligrillillä paistettu, yrteillä ja kasviksilla täytetty naudan sisäfilee tai leivinuunissa ylikypsäksi paistettu vain suolalla maustettu sian lapa, etuselkä tai kylki – tämän ruoan voi huolettaa heittää aamulla metsään lähtiessä uuniin ja nauttia illalla mökille palatessa.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Mika Ala-Fossi

Mika Ala-Fossi on Atria Suomen toimitusjohtaja. Hän on nähnyt jo pitkän taipaleen yrityksen matkaa ja sen kehityksen maakuntasarjapeleistä kansainvälisten areenojen sarjaan. Tätä kehitystä hän katsoo erityisellä ylpeydellä. Mika nauttii hetkistä, kun pääse eteläpohjanmaalaisille markkinoille, pesäpallopeliin tai mihin tahansa tapahtumaan, jossa käristetään perinteistä ”kärväriä” – niissä hetkissä, käristemakkara kourassaan, hän aistii aidosti hyvää yhteistä fiilistä. Vapaa-ajallaan mies rentoutuu metsä-, metalli-, puu- ja maatöiden parissa. Talvisin lähes kaikki vapaa-aika hujahtaa jäähallien uumenissa kiekkojunioreita valmentaen. Mika nauttii mieluisimmin ateriansa kaikessa rauhassa aamukuuraisen Alajoen peltomaisemassa toisessa kädessään kahvikuppi ja toisessa lauantaimakkaravoileipä.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Jari Leija

Jari Leija on Atria Suomen varatoimitusjohtaja sekä yrityksen tytäryhtiöiden A-Tuottajien ja A-Rehun toimitusjohtaja. Hän on ylpeä atrialaisuudestaan, koska arvostaa yhtiön erinomaista yrityskulttuuria. Työn puolesta kiireinen mies viettää vapaa-aikansa mieluiten perheen ja ystävien parissa seurustellen. Jarin suupielet houkuttelevatkin hymyyn juuri hyvä ruoka ja sen ympärillä vietetty aika yhdessä lähimmäisten kanssa. Juhlahetkinä hän taikoo pöytään hyvän pihvin onnistuneesti paistettuna, maukkailla lisukkeilla – laadukasta viiniä unohtamatta.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Antti Paavilainen

Antti Paavilainen on Atria Suomen vähittäiskauppa- ja Food Service -sektoreiden myynnistä vastaava johtaja. Hänen mielestään Atria on hieno yritys, jonka loistavista tuotteista on helppo olla ylpeä. Työssään Antti nojaa tavoitehakuiseen toimintaan sekä ihmisten kuunteluun ja tasapuoliseen kohteluun. Esimiehenä työskentelykin on silti jatkuvasti kehittymisen paikka. Arjen ilot tekevät elämästä antoisaa ja erityisesti lasten onnistumiset sykähdyttävät. Urheilu, etenkin sulkapallon pelaaminen vie ajatukset pois töistä. Ruoanlaitossa Antti panostaa grillaamiseen – läpi vuoden.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Patrik Lindholm

Patrik Lindholm on Atrian HR-johtaja. Patrik on sitä mieltä, että tyytyväisyys on taantumuksen tae, joten hän kehittääkin jatkuvasti sekä itseään että työympäristöään. Myös Atrialla, vaikka yhtiössä ollaankin jo alan parhaita! Vapaa-aikana tämän HR-taiturin rentoutumisen elementtejä ovat perheen kanssa vietetty aika, hyvä kirjallisuus, metsäretket ja saunominen – näitä vapaasti yhdistellen. Tärkeisiin ruokahetkiin Patrik grillaa täyslihaa, vaikka muuten erityisesti pekoni ilahduttaa aina.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Merja Leino

Merja Leino on valmisruokaliiketoiminnan sekä vastuullisuuden, laadun ja tuoteturvallisuuden johtaja. Hän on työskennellyt Atrialla 20 vuotta ja sinä aikana atrialaisuus on muodostunut vahvaksi arvoksi. Merjan mukaan Atria = rehtiä suomalaista tekemistä kuluttajan parhaaksi. Tiedonjanoisen Merjan mielestä pahinta olisi pysähtyä paikoilleen; aina on varaa kehittyä. Hän arvostaa hyvää ruokaa sekä sen takana olevaa koko ruoantuotannon ketjua. Vapaa-ajalla Merja unohtaa arjen murheet hevosten parissa. Ja kaiken yläpuolella ovat tietysti lastenlapset! Arkena Merja pyöräyttää nopeasti broilerisalaatin, mutta viikonloppuna naudan sisäfilepihviä ei voita mikään.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Tapani Potka

Tapani Potka on Atrian teknisten toimintojen johtaja, joka vastaa myös toimitusketjun hallinasta ja materiaaliostoista. Erityisen ylpeä atrialaisuudestaan hän on siksi, että saa tehdä töitä arvostetussa yrityksessä yhteistyössä muiden yritykseen sitoutuneiden ihmisten kanssa. Tapani nauttii työstään ja vapaa-ajallaan hän liikkuu mielellään luonnossa patikoiden tai kuntoilee. Kaikenlainen rakentelu on miehen sydäntä lähellä. Kun ruoasta puhutaan, on grillaaminen kaikissa muodoissaan se tärkein ruokahetki.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Rauno Väisänen

Rauno Väisänen on Atria-konsernin kehitysjohtaja. Hän on atrialainen isolla A:lla, sillä Atria on ollut hänen ainoa työnantajansa. Rauno on ollut aina ylpeä työstään, koska yhtiön toiminnan ydin on ollut hyvä ja turvallinen ruoka, koko ruokaketjuun osallistuvien ihmisten osaamisen kehittäminen ja toimintaan osallistuvista ihmisistä huolehtiminen. Hyvä, yhdessä valmistettu ja nautittu ruoka onkin asia, joka saa hänet hymyilemään. Miehen omat ruokabravuurit liittyvät liharuokien valmistustapoihin: herkullisin erikoisuus on itsetehdyt makkarat, mutta kokkaamistakin parempi hän on lastenlastensa viihdyttämisessä. Vapaa-ajallaan Rauno rentoutuukin parhaiten kesämökillä yhdessä perheen ja ystävien kanssa, kunhan muistaa tasaisin väliajoin käydä kalassa.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Jaakko Kohtala

Jaakko Kohtala on AtriaSika-palvelun johtaja. Jaakko pitää tärkeänä atrialaista arvomaailmaa, johon on helppo samaistua. Tuottajaomisteisuus ja heidän uskonsa Atriaan motivoi eteenpäin. Jaakko tykkää tiedon keräilystä, erityisesti maatalouden, talouden ja urheilun saralta. Numerot jäävät helposti Jaakon mieleen ja niiden avulla on helppo hahmottaa erilaisia kokonaisuuksia.
Jaakko rentoutuu kuntoilun, erityisesti sulkapallon, parissa. Elämässä on paljon asioita, jotka saavat Jaakon hymyilemään, mutta kärkikaksikon muodostavat Tähkä ja Tiuku. Arkiaamujen kaurapuuron keittelee Jaakko, muuten perheen keittiössä häärii useimmin vaimo.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Jani Vänskä

Jani Vänskä on Atria Suomen vientipäällikkö, jonka vastuualueena on Kiinan vienti. Kiinalainen kulttuuri on tullut Janille tutuksi jo vuosien takaa ja häneltä löytyykin vankka tausta Kiinan teollisuuden parista jo ennen Atriaa. Jani elää ja kirjoittaa kiinaa. Myös kiinalainen keittiö sichuaninpippureineen on vienyt täysin miehen sydämen. Mikään ei virkistä niin kuin sopivan tulinen ruoka!

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Anna

Anna työskentelee sika- ja nautatuoteryhmästä vastaavana tuoteryhmäpäällikkönä. Hän nauttii siitä, että saa olla eturintamassa kehittämässä suomalaista ruokakulttuuria eteenpäin. Anna rentoutuu kutomalla villasukkia sohvan nurkassa tai vaihtoehtoisesti lenkkeilemällä ja lujaa. Hän on luonteeltaan vilkas, innostuu asioista helposti ja on perinyt äidiltään ominaisuuden nauraa vedet silmissä. Arkisin Anna kokkaa helppoa ja vaivatonta arkiruokaa – viikonloppuisin ruoanlaittoon panostetaan enemmän. Vaikka perheen teini-ikäinen poika söisi nälkäänsä vaikka pieniä kiviä, pyrkii Anna aina huolehtimaan, että joka aterialla tarjotaan possua, broileria tai nautaa ainakin jossakin muodossa.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Minna

Minna on  rekrytointiasiantuntija. Hän harrastaa muun muassa ulkoilua, remontointia, elokuvia ja musiikin kuuntelemista. Minnan nelihenkisen perheen arkea piristää myös koira. Minnan on touhukas tyyppi ja tekee luontevasti montaa asiaa yhtä aikaa. Tämä näkyy myös hänen kokatessaan, sillä ruoka on saatava pöytään nopeasti ja helposti. Siksi broilerin fileesuikaleet ovatkin Minnan ruokabravuuri: ne taipuvat kätevästi moneen muotoon. Minna on erittäin ylpeä Atriasta työnantajana – hymyn hänen kasvoilleen etenkin keväisin tuovat kyvykkäät ja innokkaat kesätyönhakijat.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Hanna

Hanna työskentelee markkinointipäällikkönä alkutuotannossa. Hän on ylpeä atrialainen etenkin siksi, koska yritys sitoutuu sataprosenttisesti suomalaiseen lihaan. Työssään  markkinoinnissa Hanna haluaisi pystyä välittämään kuluttajille entistä paremmin tietoa siitä, miten ammattitaitoiset tuottajat kasvattavat hyvinvoivia eläimiä. Hannan suun herähdyttävät hymyyn keväisin syntyvät pikkuvasikat, työmatkan varrella majaileva pehmisauto ja äidin tekemä jauhelihakastike. Hanna on erityisen hyvä tekemään ruokakuvapäiväkirjoja matkaillessaan. Hänen ruokabravuurinsa on lasagne.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Anne H

Anne H. on Atrian laatupäällikkö. Annesta on hienoa työskennellä yrityksessä, jonka arvomaailma kohtaa hänen omansa suomalaisen työn ja ruoan arvostuksessa. Hän kokee, että Atrialla tehdään töitä tinkimättömällä ammattitaidolla, laadukkaasti. Vapaa-ajallaan Annen tapaa pesäpallokentillä tai kokeilemassa uusia lajeja ennakkoluulottomien työkaveriensa innoittamana. Iloa arkeen hän saa jälkikasvunsa edesottamuksista ­– jos eivät lasten jutut naurata heti sattuman hetkellä, niin hymyilyttävät ne viimeistään illalla. Anne on taitava laittamaan pöydän koreaksi niin arjen kiireessä kuin juhlassakin tuunaamalla Atrian valmisruokia ja puolivalmisteita. Niillä hän ruokkii perheensä ylpeydellä ja täysin huoletta – silloin hän ainakin tietää, miten ja minkälaisista raaka-aineista ruoka on valmistettu.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Anne R

Anne R. työskentelee broilerrehujen kehityspäällikkönä. Tälle maitotilan tyttärelle kotimainen elintarviketuotanto on aina ollut sydämen asia. Atria käyttää vain kotimaista lihaa ja tekee täysillä töitä kotimaisen ruoantuotannon puolesta – siksi työpaikka Atrialla tuntuu Annesta erityisen arvokkaalta. Vapaa-ajallaan hän on intohimoinen puutarhuri, ja omassa maassa kasvavatkin muun muassa peruna, sipulit ja erilaiset yritit. Lisäksi hän omistaa ja harrastaa yhdessä miehensä kanssa hevosia. Annen ruokabravuuri on tuunattu karjalanpaisti. Alkupalaksi hän tarjoaa itse tehtyä kukkakaalikeittoa, joka maistuu todistetusti myös puolisolle ja perheen kahdelle pojalle.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Eeva

Eeva työskentelee Atrian vastuullisuuspäällikkönä. Häntä motivoi työ suomalaisen ruoantuotannon puolesta – sen parempaa ei hänen mielestään voisi olla. Työkaverit ja ihmisten kanssa työskentely tuovat lisäiloa muutenkin mielekkääseen työhön. Ulkoilu on Eevan rakas harrastus. Hän paineleekin ovesta ulos säällä kuin säällä, sillä luonnossa liikkuminen muuttaa huononkin päivän aina lopulta hyväksi. Lisäksi Eeva terävöittää aivojaan silloin tällöin korttimuistipelin parissa. Siinä hän onkin aika haka! Juhlan aikaan Eeva kokkailee mieluusti ranskalaisen keittiön herkkuja suomalaisella twistillä. Ei mitään liian hienoa, mutta klassisia makuja kuten sienikeittoja, risottoja ja uuniruokia. Arkena hänen bravuurinsa on pikaisesti, yleensä edellisen päivän tähteistä, kasattu ja tuunattu wokki tai risotto.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Anna-Maija

Anna-Maija on Atrian markkinointipäällikkö. Hän iloitsee siitä, että saa työskennellä suomalaisessa yrityksessä ja tehdä töitä kotimaisen ruoantuotannon puolesta. Töissä on muutenkin rehti meininki, ja hauskat, osaavat työkaverit.  Vapaa-ajalla Anna-Maija rentoutuu ulkoilemalla lenkkipolulla tai laskettelurinteessä. Myös hyvä dekkari imaisee hänet helposti mukaansa. Pienet, mukavat asiat saavat Anna-Maijan hymyilemään: aamun ensimmäinen kahvi, kaunis luonto, aurinkoinen päivä, lasten nauru ja tahaton tilannekomiikka. Anna-Maija nauttii myös ruoanlaitosta ja kokkailee monipuolisesti ja uusia reseptejä kokeillen. Hän panostaa kauniiseen kattaukseen ja visuaaliseen annokseen, mutta silti tärkeintä aterioilla on yhdessä olo. 

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Elina

Elina työskentelee markkinointipäällikkönä. Hän on ylpeä omasta atrialaisuudestaan: siitä, että Atria käyttää suomalaista lihaa ja on suomalainen, rehti yritys. Elina hymyilee hyville tyypeille ja hauskoille jutuille. Urheilu itse tehtynä tai penkiltä katsottuna rentouttaa parhaiten. Elina ei brassaile kokkaamisillaan, mutta kun vaikutus pitää tehdä, se tehdään oluthöystetyllä merimiespadalla.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Elisa

Elisa on Atrian asiakkuuspäällikkö. Hän arvostaa sitä, että atrialla yrityksen visiota tavoitellaan erinomaisessa yhteishengessä ja hyvällä tekemisen meiningillä. Elisa työskentelee AtriaNauta-ketjussa. Hän haluaisi oppia ymmärtämään entistä paremmin naudan sielunmaisemaa ja sitä, mitä eläimet yrittävät ihmiselle viestittää. Myös Elisan vapaa-aika kuluu tiiviisti eläinten seurassa, sillä hän harrastaa muun muassa kouluratsastusta ja jälkikokeita koiriensa kanssa. Luonteeltaan Elisa on innostaja ja saa energiaa, kun onnistuu innostamaan asiakkaita ja työkavereita huimaaviin suorituksiin. Tärkeisiin arkisiin hetkiin hän kokkaa mieluiten makaronilaatikkoa – se on ruokana helppo, nopea ja taatusti myös lasten mieleen.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Hanne

Hanne on Atrian viestintä- ja IR-päällikkö. Hänestä on hienoa olla mukana Atrialaisten huippuammattilaisten joukossa. Hannea motivoi tunne siitä, että hän tekee tärkeää työtä ja voi omalla työpanoksellaan kehittää Atriaa paremmaksi. Erityisen hyvä Hanne on siinä, että hän osaa hakea tietoa ja malleja uuden oppimiseen. Mutta yhdestä asiasta hän ei ole kovin innostunut: ruoanlaitosta. Se nolottaa häntä hieman, koska Atria on ennen kaikkea ruokatalo. Ruoanlaiton sijaan Hanne rentoutuukin pyöräillen, juoksemalla tai hiihtämällä. Hänet löytää usein myös maatalonsa piha-askareista tai painikatsomosta omaa poikaa kannustamasta. Hannen elämän suola on onnelliset hetket arjen keskellä: perhe, ystävät ja yhdessä oleminen.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Janne

Janne  työskentelee pakkauskehityspäällikkönä. Hän arvostaa Atriaa, koska kokee yrityksen olevan edelläkävijä muun muassa pakkauksiin ja ruoanlaittoon liittyvien haasteiden ratkomisessa. Pienten lasten isänä Janne ei ehdi varsinaisesti harrastaa, mutta sanomalehti ja kahvikuppi aamutuimaan auttavat häntä rentoutumaan. Silloin tällöin hän ehtii squash-kentälle tai perheen kanssa laskettelemaan. Lisäksi nikkarointi kotitarpeisiin luontuu näppäräsormiselta Jannelta kätevästi. Jannen tulee hyvällä mielelle lasten aidosta hymystä. Arkisin hän kokkailee perheen pienten ruokakriitikoiden ruodittavaksi jotakin ohjeita kaihtavaa ”iskän erikoista”. Paremmalla ajalla Janne valmistaa mielellään pitkään haudutettuja liharuokia – revittyä possua tai hapankaalipossua.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Jari

Jari työskentelee Atrian asiakkuuspäällikkönä. Hän on ylpeä siitä, että saa työskennellä kotimaisessa yrityksessä, jonka toiminta näkyy valtakunnallisesti koko Suomessa. Hän kokee, että atrialaiset ammattilaiset ovat aidosti asiakkaan asialla työssään. Jarin saavat hymyilemään iloiset kasvot ruokapöydän ympärillä ja onnistuneen ruoan maku. Hän harrastaa kesäisin uistelua Pielisen aavalla. Talvella Jarin löytää sivakoimasta hiihtoladuilta tai pistämällä jalalla koreasti tanssikursseilla. Erityisinä merkkipäivinä hän nautiskelee mieluiten juhlavaa liharuokaa. Arjen pyörityksessä reseptit hukkuvat helposti Jarin käsissä, ja ruoat valmistuva siten luovasti improvisoiden.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Juha

Juha on ammatiltaan broileryrittäjä ja maanviljelijä. Hän kokee, että atrialaisuudessa korostuu erityinen yhteenkuuluvuus – sekä onnistumiset että haasteet ovat yhteisiä. Juha on erittäin ylpeä saadessaan kuulua Atrian Perhetilallisiin. Vapaa-ajallaan hän harrastaa monipuolisesti muun muassa liikuntaa: lentopalloa ja kuntosalilla treenaamista, talvella hiihtämistä. Juhlahetkeen Juha kokkailee alkuun leivitettyä valkohomejuustoa pannulla pariloituna mustaviinimarjahillon kera, pääruuaksi konjakissa liekitettyä sisäfilettä, sipulia, kasviksia ja salaattia. Jälkiruuaksi oman puutarhan luumuruukkua. Juha tulee hyvälle mielelle antamisen ilosta ja onnistumisista omassa työssään.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Juha-Petri

Juha-Petri työskentelee omien sanojensa mukaan sekatyömiehenä broilereiden alkutuotannossa. Sikatilan poikana ja pienen viljatilan omistajana hän arvostaa Atrian sitoutumista 100-prosenttiseen suomalaiseen lihaan. Juha-Petri jakaa kolmen lapsensa onnistumiset ja harrastuksista saadut ilon hetket. Lasten harrastusten lisäksi kalenteria täyttää viljatilan työt sekä asunto-autoilu. Ruoanlaitto on asia, jossa Juha-Petri haluaisi kehittyä. Yläasteen kokkitunneista on vierähtänyt aikaa ja niinpä Juha-Petri keskittyy lähinnä grillaamiseen. Yksi hänen ehdottomista lemppareistaan on pintamaustettu possun sisäfilee ja vaimon valmistama tomaattikastike perunoiden ja juuresten kanssa.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Jukka

Jukka on markkinatutkimuspäällikkö, jonka mielestä on kunnia-asia olla edistämässä suomalaista maatalous- ja ruokakulttuuria sekä alan taloutta. Työssään hän pyrkii pitämään yllä avointa mieltä ja innostuneisuutta pienistäkin oivalluksista ja edistymisistä. Positiivisen kautta edetään, vaikka tutkimuksissa usein ongelmakohtia löytyykin! Vapaa-ajalla Jukka pelaa sählyä ja korista, tai hioo taktiikoita panssarivaunun komentajana World of Tanksissa. Musiikillisesti Jukka rentoutuu kuuntelemalla Šostakovitšin ja Metallican sinfonioita. Hän on myös armoton YouTube-ohjeilla toimiva tee-se-itse-mies ja pitää kotiväen jännitystä yllä remppaamalla kaiken itse putkistoista autoihin. Kaikille reseptivinkkejä etsiville Jukka neuvoo, että kasvissosekeitosta tulee hyvää, kun sekaan pilkkoo Atrian lihapullia.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Jutta

Jutta työskentelee henkilöstön kehittämistehtävissä. Hän arvostaa työnantajaansa siitä, että yhtiö tarjoaa työtä ja toimeentuloa niin valtavalle määrälle henkilöitä ympäri maan ja myös kansainvälisesti. Kotona Juttaa ilahduttavat lapset, heidän eleensä, ilmeensä – ja etenkin juttunsa. Liikunnallinen Jutta on usein menossa yhdessä lasten kanssa: kesällä uimarannalle tai jalkapallopeliin, talvella laskettelurinteeseen. Rinteessä Jutta on pöllyttänyt puuteria lumilaudalla jo 20 vuotta, mutta nyt hän haluaisi kehittyä paremmaksi laskettelijaksi. Silloin pärjäisi mäessä paremmin lasten kanssa. Jutan keittiössä trendinä on tällä hetkellä enemmän arkiruokien kuin juhlapäivällisten valmistaminen. Herkutteluhetkiin Jutta pyöräyttääkin usein nopean mutta herkullisen kerma-pekonipastan.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Katja

Katja työskentelee Atrian tuotekehittäjänä. Kipinän ammattiinsa Katja sai isoäidiltään – työ ruoan parissa on hänelle kutsumusammatti. Työnantajaansa hän arvostaa etenkin siksi, että yrityksen juuret ovat suomessa ja kotimaisissa tuottajissa. Vapaa-ajallaan Katja harrastaa kotimaanmatkailua yhdessä perheensä kanssa. Talvisin Lapin laskettelumatka tuo elämään jotakin sellaista mitä odotetaan läpi pimeän syksyn. Kesällä Katja singahtaa koiran kanssa lenkille mieluiten aamulla, kun kaikki muut vielä nukkuvat. Katja nauttii siitä, että saa laittaa ruokaa isolle, mieluiten mahdollisimman puheliaalle, seurueelle läheisiä ja rakkaitaan. Silloin hänen hyppysissään tuunautuvat kokeellisemmatkin reseptit – ahkera reseptien testaaja ei nimittäin valmista samanlaista ruokaa kahta kertaa.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Kimmo

Kimmo on työskennellyt yrittäjänä ja Atria Mestarina jo vuodesta 2001 lähtien. Hän on ylpeä, mahdollisuudestaan tehdä oman työnsä kautta tunnetuksi kotimaisia laadukkaita Atrian tuotteita. Asiakastyössä on valttia omata hurttia, tilanteeseen sopivaa huumoria­, ja sitä hyväntuuliselta Kimmolta löytyy kosolti. Hän rentoutuu kesällä tekemällä kanoottiretkiä Suomen vesistöissä ja syksyllä jokavuotisella Lapin kalastusreissulla. Kimmon kesän ruokabravuuri on grillattu naudanmaksa uusien perunoiden ja tankoparsan kera.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Leena

Leena työskentelee Atrian alkutuotannossa. Kesäisin hän rentoutuu uittamalla varpaitaan liplattavassa järvivedessä. Talvisin veri vetää laduille: parhaiten suksi luistaa ja mieli lepää napapiirin pohjoispuolella. Tehokkaaksi matkanjärjestäjäksi tunnustautuva Leena viihtyy mainiosti myös perheen yhteisillä matkoilla etelän lämmössä. Leenaa hymyilyttävät mukavat ruokapöytäkeskustelut sekä kaikki ruoat, joissa on kermaa, pekonia, aurajuustoa tai kaikkia näitä samalla kertaa. Hänen ruokabravuurinsa onkin viljapossun lankkupihvistä kiedottu rulla, jonka sisään tulee pekonia ja aurajuustoa. Leena on ylpeä työnantajastaan, sillä hänen mielestään Atria on vastuullinen ja uudistuva yritys, joka tekee ihmisten elämästä parempaa tarjoamalla mahdollisuuksia hyviin ruokahetkiin arjessa ja juhlassa.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Marianne

Marianne työskenteli Atria-konsernin riskipäällikkönä. Marianne on siirtynyt toisen työnantajan palvelukseen.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Marika

Marika työskentelee liha- ja siipikarjatuotteiden tuotekehityspäällikkönä. Hän arvostaa sitä, että Atrialla ollaan, mitä luvataan – asiat tehdään reilusti, reippaasti ja rempseästi. Hänen ammatillisena tavoitteenaan on oppia tuntemaan kuluttajien tarpeita entistä paremmin, jotta hän osaisi ennakoida kuluttajien toiveita ja tarpeita jopa viiden vuoden päähän. Marika rentoutuu kesällä mökkeillen, meloen ja uiden. Talvisin hän nauttii hiihtämisestä ja pulkkamäestä, jonne hän nykyisin pääsee luontevasti lastensa varjolla livahtamaan. Helposti innostuvan Marikan suu kääntyy helposti hymyyn hulvattomien työkavereiden hauskoista jutuista – kotosalla ilon hetkiä tarjoavat kaksi alle kouluikäistä pojanviikaria. Hänen ruokabravuurinsa on uuniperunat, hunajajuurekset ja naudan pippurifilee kermakastikkeella.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Marja

Marja työskentelee tiedottajana. Hän nauttii työstään Atrialla, koska siinä saa välittää eteenpäin paremman mielen viestiä  kotimaisen hyvän ruuan puolesta. Lisäksi älyttömän hauska ja aikaansaava työyhteisö antaa virtaa arjen haasteisiin! Elämän maustaa tilannekomiikka, liikunta ja matkustaminen ja pientä jännitystäkin siihen syntyy lasten kisamatkojen myötä. Viikolla Marja pyöräyttää nopeat arkiruuat niistä aineksista, mitä jääkaapista sattuu löytymään ja tuunaa ennakkoluulottomasti valmisruokia. Viikonloppuna puolestaan on ihanaa istua pöytään, jossa odottaa miedolla lämmöllä pitkään haudutettu ruoka. Onnistumisia tulee silloin tällöin ruoan parissa - toisaalta pohjalainen harvoin myöntää epäonnistuneensa yhtään missään.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Olli

Olli työskentelee Atrian rahoitusjohtajana. Atrialaisuudessa hän arvostaa sitä, että yrityksessä on erittäin hyvä työilmapiiri, joka näkyy menestyksekkäänä tekemisenä ja siinä mitä saadaan aikaan. Ollin saavat hyvälle mielelle mukavat työkaverit, maukas ruoka sekä hyvä komediaelokuva tai kirja. Hän harrastaa muun muassa kuntosalilla treenaamista ja rullaluistelua tai pyöräilyä Espoon merimaisemissa sekä soittaa sähkörummuilla 1970- ja 80-lukujen heavy-klassikoita. Arkena Olli kokkaa mielellään aasialaistyyppisiä ruokia broilerista tai possusta. Juhlahetkiin hän tirauttaa pannulla sopivan kypsäksi Atrian takuumurean naudan pihvin.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Raija

Raija työskentelee markkinoinnissa. Atrialaisuus edustaa Raijalle mielikuvaa pellolta pöytään – kotimaisen lihan puolesta puhuminen on hänelle kunnia-asia. Raija haluaa oppia ja ymmärtää elämää kaikessa sen moninaisuudessaan. Hän harrastaa muun muassa pyöräilyä ja uimista, saunoo ja marjastaa sekä tapaa mielellään ystäviään hyvän ruoan äärellä. Tammikuussa blinit muikunmädillä muikistavat Raijan huulet ja juhannuksena grilliribsit kasvisnyyteillä saavat hänet hymyilemään. Raijan oma ruokabravuuri on naudan sisäfilee, punaviinikastikkeella ja uunikasviksilla.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Sanna H

Sanna H työskentelee rekrytointipäällikkönä. Hän on ylpeä saadessaan tehdä töitä kansainvälisessä yrityksessä, jolla on pitkä historia ja jonka tuotteet ovat näkyvässä osassa suomalaisten ruokahetkissä. Sanna nauttii Atrian välittömästä työilmapiiristä. Parasta työssä ovat ihmiset – atrialaiset ja Atriasta työnantajana kiinnostuneet. Vapaa-aikansa Sanna viettää mieluiten oman perheen kesken. Urheilu ja matkustelu virkistävät mieltä. Kotona Sanna vastaa siitä, mitä perheen ruokahetkissä on tarjolla ja arkena ruokalistalla on helppoja, nopeita ruokia, joista lapsetkin tykkäävät.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Sanna P

Sanna on Atrian markkinoinnista vastaava johtaja. Hän on ylpeä siitä, että on töissä suomalaisessa yrityksessä, jossa koko ruokaketju on suomalaisten käsissä. Koska ruoka on myös terveyden ja hyvinvoinnin lähde, tehdyllä työllä on merkitystä kaikille suomalaisille. Sanna on intohimoinen käsitöiden harrastaja (kutominen, virkkaus, korujen tekeminen, tilkkutyöt) ja lukija, jolla on useampi kirja ja käsityö pöydällä samaan aikaan. Sanna nauttii hyvän ruoan ja seuran yhdistelmästä. Hänen oma ruokabravuurinsa on pitkään uunissa hautunut naudanliha sipulien ja kenties punaviinin kera.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Salla

Salla on Atria Suomen brändijohtaja. Hän on ylpeä siitä, että saa olla Atrialla rakentamassa tulevaisuuden vastuullista ruokakulttuuria. Salla luottaa niin töissä kuin työn ulkopuolella positiivisen asenteen voimaan; hänet saa hymyilemään arjen pienet ja kauniit asiat. Hymyn tuo huulille myös liikunta – esimerkiksi hot jooga, cross training tai trampoliinilla hyppely – joka on Sallalle paras stressinhallintakeino. Ahkeroinnin jälkeen monipuoliselle liikkujalle maistuu parhaiten sienirisotto hyvän lihan kera. Sienet tähän herkkuun on tietenkin kerätty itse metsästä, koko perheen voimin.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Sofia

Sofia on työskennellyt usean vuoden ajan eri tehtävissä Atrian kesätyöntekijänä – tällä hetkellä myyntipalvelukeskuksessa. Sofia arvostaa kesätyönantajansa tavoin suomalaisuutta sekä atrialaisia työkavereitaan, jotka tekevät hyvässä yhteishengessä parhaansa kotimaisen laaturuoan eteen. Vapaa-ajallaan hän harrastaa ratsastusta ja yleistä puuhailua koiran kanssa. Hänet saavat hymyilemään kesä, kaverit ja hyvä ruoka. Sofian ruokabravuuri on kanapasta pestokastikkeella.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Sofia S

Sofia työskentelee brändimarkkinointitiimissä ja toimii Atria 100 Nuorta Kokkia -koulutusohjelman rehtorina. Ruokaan aina suurella intohimolla suhtautunut, aikoinaan itsekin Atria 100 Nuorta Kokkia -koulutusohjelman suorittanut Sofia on onnellinen ja ylpeä saadessaan olla mukana edistämässä kotimaista, vastuullista ruokatuotantoa. Sofia on innokas kotikokki, jonka keittiössä valmistuu kaikkea eclaireista ja jäätelöstä tuorepastaan ja makkaroihin saakka, aina alusta asti itse tehden. Jos aika ja energia ovat työviikon päätteeksi kortilla, turvautuu Sofia helppoon perjantaibravuuriinsa, chorizolla ja kirsikkatomaateilla höystettyihin sinisimpukoihin ja tryffeliranskalaisiin, sekä edellisenä iltana esivalmisteltuun pataleipään. Keittiössä Sofian kaverina häärii poikaystävän lisäksi rakas perheenjäsen Kitchen Aid. Hyvän ruoan lisäksi Sofian saavat onnelliseksi täydellinen purjehdussää sekä sopivan kiltti hevonen.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Susanna

Susanna työskentelee kehityspäällikkönä Atria Nauta-ketjussa. Hän on ylpeä työstään, sillä hän saa tehdä töitä kotimaisen naudanlihan ja sitä tuottavien ihmisten kanssa. Samalla hän saa olla mukana suomalaisen maaseudun elinvoimaisessa kehitystyössä ja pääsee vaikuttamaan eläinten oloihin. Susannan saavat hymyilemään tutut tuottajatilanimet lihapaketeissa kaupan hyllyssä. Vapaa-ajallaan hän rentoutuu parhaiten paikassa, jossa näkee kauas ja voi viivähtää ilman hoppua. Susanna valmistaa mutkatonta ruokaa, mutta liharaaka-aineen suhteen hän on tinkimätön. Pihvinaudasta valmistettu pihvi tai paisti on Susannan ruokabravuuri. Kastikkeita hän ei juuri valmista, sillä hyvän lihan makua ei Susannan mukaan kannata peittää. Paistit hän peittelee pekonilla – siten paisti pysyy maittavan mehukkaana.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Suvi

Suvi on ammatiltaan broilerintuottaja ja maatalousyrittäjä. Hän on ylpeä pohjalaisuudestaan, ja kokee myös atrialaisuuden edustavan pohjimmiltaan juuri pohjalaisia arvoja: sitä että tehdään kaikki aidosti, sisulla ja täydestä sydämestä. Suvi selviää Suomen pitkistä, synkistä talvikuukausista ajattelemalla hetkiä omassa kesäkeittiössä, missä valmistuu niin aamiainen, lounas, illallinen kuin yöllinen huikopalakin. Tuottajien asiaa aktiivisesti ajavan naisen saavatkin iloiselle mielelle juuri kesä, ystävät, skumppa ja grilli. Vaikka broilerintuotannossa ei Suvin mukaan ole eroa arjella ja pyhällä, niin perheessä vuoden jokaista viikonloppua juhlistetaan kolmen ruokalajin illallisella. Ruoanlaittoa rakastavan Suvin ehdoton ruokabravuuri ovat grillatut, savuiset vaahterasiirappi-ribsit.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Taneli

Taneli on ammatiltaan eläinlääkäri ja työskentelee AtriaSika-ketjun laatupäällikkönä. Hän on ylpeä atrialaisuudestaan, koska Atria on ainoa tuottajaomisteinen ja sataprosenttisesti suomalaisuuteen sitoutunut lihatalo. Hän arvostaa sitä, että yritys on tehnyt suomalaista ruokaa suomalaisille jo 110 vuoden ajan. Vapaa-ajallaan Taneli lukee, rakentelee, veneilee ja ulkoilee – toiveena olisi tulevaisuudessa kehittyä myös entistä paremmaksi telemark-hiihtäjäksi. Hänen ruokabravuurinsa on ”Juleribbe” eli norjalaisittain joulupöytään valmistettu porsaan paahtopaisti.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Timo

Timo on Atrian johtava työterveyslääkäri. Hän arvostaa suuresti sekä Atriaa työnantajana että työtovereitaan Atrialla – töihin onkin aina ilo tulla. Monipuolisella miehellä on yksi – vaatimaton - toive: kehittyä ihmisenä paremmaksi. Kesäisin urheilullinen Timo rentoutuu meloen ja talvella hiihtäen, mieluiten Lapissa tai Koillismaalla. Timon ruokabravuuri on konstailematon karjalanpaisti, tietysti Atrian paketista. 

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Tomi Nevala

Tomi on Atria Suomen Food Service -organisaation kehityspäällikkö. Hänestä on hienoa olla mukana Suomen johtavan lihatalon kehityksessä ja eteenpäin viemisessä. Tulevaisuuteen katsova Tomi pysyttelee mukana alan uusissa tuulissa niin teollisuudessa kuin ravintolapuolellakin. Kädentaidoistaan hän aikoo seuraavaksi kehittää ruhon paloittelun osaamistaan – vaikka pysyy se veitsi kädessä jo ennestään. Häntä ilahduttaa musta huumori, hyvä seura sekä maukas, kiireettömästi nautittu ateria. Vieraansa Tomi saa huokailemaan ihastuksesta tarjoilemalla hitaasti kypsennettyä, Heston Blumenthalin reseptin mukaan valmistettua kokonaista broileria. Lisäksi Tomi on yksi kolmesta kokista, jotka grillasivat Guinnesin maailmanennätyksen Lahden kisoissa keväällä 2017.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Tuomas H.

Tuomas H. on ammatiltaan eläinlääkäri ja työskentelee laatupäällikkönä AtriaNauta-ketjussa. Luonteeltaan pohdiskelevan Tuomaksen suupielet kääntyvät hymyyn elämästä itsessään. Hän rentoutuu missä tahansa muutaman syvän hengityksen tahtiin, mutta mieluiten tekee sen maastossa hiessä päin. Tuomaksen ruokabravuuri on "suomalaiskansainvälinen hyvinvointiateria", jonka alkupalana nautitaan ruisleipää avokadolla, raejuustolla ja mustikoilla, pääruokana oman puutarhan yrteillä maustettua paahtopaistia ja lisukkeena maustettuja mungopapuja sekä puikulaperunoita. Aterian jälkiruoaksi Tuomas tarjoaa survottuja oman puutarhan omenia raejuustolla ja auringonkukan siemenillä, lorauksella tyrnimehua ja lusikallisella juoksevaa hunajaa.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Ulla

Ulla on ammatiltaan maatalousyrittäjä. Hänestä on hienoa työskennellä tuottajana juuri Atrialle, joka arvostaa suomalaista lihantuotantoa. Toimeliaan tyyppinä Ullalla on usein tapana haalia itselleen välillä vähän turhan paljonkin tekemistä, mutta vapaa-ajallaan hän irtautuu velvollisuuksista tehokkaasti perheensä kanssa patikoiden ja ratsastus­harrastuksen parissa yhdessä tyttärensä kanssa. Ullan saavat hyvälle tuulelle hänen oma hullunkurinen perheensä, positiiviset ihmiset ja perheen lemmikkilehmä, Jemina. Herkutteluhetkiin hän kokkaa omaa ruokabravuuriaan Atrian takuumureaa naudan sisäfileetä ja kermaperunoita.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Vivili

Vivili työskentelee Korppikallion Konsernin pääjohtajana eli Pieksämäen siitossonni­kasvattamon, ”poikakodin”, rehtorina. Atrialaisuus edustaa hänelle suomalaista tinkimätöntä ammattitaitoa, parasta laatua ja jatkuvaa kehitystä, josta ketjun jokainen lenkki pitää ylpeyttä tuntien kiinni joka ikinen päivä. Vivili saa suurta nautintoa kovasta vauhdista niin hevosen kanssa esteillä, kuin autolla mutkaisella soratiellä. Vastapainona tälle toimii joka-aamuinen jooga ja leppoisa puutarhanhoito. Vivili rakastaa syömistä, mutta ei koe olevansa kummoinen kokki. Laiskana ruoanlaittajana kaikki uunissa pitkään hautuva on hänen juttunsa. Yksi hänen suosikkiruoistaan on oma pihvinaudan liha ja juurekset homejuuston sekä kerman kera miedossa lämmössä pitkään haudutettuna.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Sinikka

Sinikka työskentelee Atrian hankintajohtajana. Hänestä atrialaisuudessa parasta on, että saa tehdä töitä tuottajien omistamassa suomalaisessa, huippuammattilaisten lihaketjussa. Hän nautiskelee nähdessään miten hyvää yhdessä nautittu ruoka tekee ihmisille. Vapaa-ajalla Sinikka rentoutuu kuntoillen tai hyvän kirjan parissa, kesällä hän möyrii maata puutarhassaan. Ruoanlaitossa Sinikka toteaa olevansa parhaimmillaan perheen arjen muonittajana. Lihapullat tekevät aina kauppansa! Lisäksi hän hemmottelee perhettään ajoittain karjalaisella perunakukolla, jossa muhii possun niskaa tai kylkeä.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Anne P

Anne P. on johdon assistentti, joka on viihtynyt Atrialla jo 25 vuotta. Ja mikäpä on töitä tehdessä, kun niitä saa paiskia elintarvikealan näköalapaikalla työstään innostuneiden, mukavien ja huumorintajuisten ihmisten kanssa. Annen vapaa-aikaan kuuluu matkustelu, kesämökkeily ja monipuolinen liikunta hyvässä seurassa. Välillä hänestä on kuitenkin rentouttavaa kävellä ihan yksin tai koiran kanssa luonnossa tai soudella peilityynellä järvellä. Ruoanlaitossa Anne kiinnittää aina huomiota terveellisyyteen ja monipuolisuuteen. Grillin ääressä hän testailee tasapuolisesti erilaisia Atrian tuotteita, pääasiassa broileria, possua, nautaa – joskus makkaroitakin. Niiden seuraksi Anne grillaa vihanneksia ja tekee kevyitä salaatteja yhdessä ruoanlaitosta innostuneen tyttärensä kanssa.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Pasi

Pasi toimii johtotehtävissä markkinoinnissa ja tuotekehityksessä. Hänen mukaansa atrialaisuus on myönteisen pohjalaisuuden ilmentymä: kun sovitaan jotain, se sitten hoidetaankin. Pasia ilahduttaa arjen harmiton huumori, jota löytyy joka kulman takaa, kun vain osaa katsoa. Hänellä on jalo tahto kehittyä ihmisenä – ja kärsivällisyydessäkin olisi parantamisen varaa. Vapaa-ajalla Pasi rentoutuu lasten ja nuorten lentopallovalmentajana. Ruoanlaitossa grillaus on ehdoton ykkönen, mutta silloin tällöin Pasi eksyy tekemään kokeiluja klassisen ranskalaisen keittiön maailmassa.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Tuomas K.

Tuomas K. työskentelee lihasta ja lihavalmisteista vastaavana tuoteryhmäjohtajana. Hän ihailee Atrian pitkäjänteistä ja suoraselkäistä työtä kotimaisen ruoan eteen ja kantaa itse kortensa kekoon kehittymällä työssään jatkuvasti. Niin töissä kuin töiden ulkopuolellakin Tuomasta ilahduttavat ihmisten aito hyväntuulisuus ja ystävällisyys. Positiivisuus onkin Tuomaksen salainen ase! Ruonlaitossa lasten nälkä ja sen sivuoireet määräävät usein tahdin, mutta jauhelihakastike tai nakit muusilla hiljentävät äänekkäimmätkin kriitikot. Kun aikaa on enemmän, Tuomas laittaa uuniin Atria Pulled Porkia tai Beefiä tai Atrian Takuumureaa nautaa pannun kautta.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Heidi

Heidi työskentelee kesätyöntekijänä Sahalahden tehtaan pakkaamossa ja leikkaamossa. Heidistä on hienoa katsella mahdollisesti itse pakattuja tuotteita kaupan hyllyssä. Iloiset ihmiset ja äidin tekemät herkkuruoat saavat Heidin hymyilemään. Itse Heidi ei niin kokkaamisesta perusta vaan leipoo mieluummin erilaisia kakkuja. Kesäisin Heidi harrastaa partiota ja talvisin laskettelua. Erityisen hyvä Heidi on toimiessaan erilaisten ihmisten kanssa.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Anu

Anu työskentelee tuotekehitysjohtajana. Hän on ylpeä atrialainen siksi, että Atria on suomalainen, perinteikäs elintarvikeyritys, joka haluaa kehittää suomalaista pellolta pöytään ketjua ja toimia siinä vastuullisesti. Itsessään Anu haluaisi kehittää kärsivällisyyttään. Mokkapalojen leivonnassa hän on jo varsin hyvä, kiitos pojan jalkapalloharrastuksen. Perheen kanssa vietetty aika ja lasten onnellisuus saa hymyn huulille. Myös yhteinen ateriahetki hyvän ruoan ja juoman äärellä saa hyvälle mielelle.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Kaija

Kaija työskentelee henkilöstön kehittämispäällikkönä. Hänestä on erityisen mukavaa että riippumatta siitä, missä hän kulkee, työssään tai vapaa-ajalla, Atria tunnetaan aina. Ihmisillä on paljon hyviä ja mielenkiintoisia muistoja Atrian tuotteista ja ruokahetkistä. Tilannekomiikka sekä hyvät tarinankertojat saavat Kaijan hymyilemään. Läsnäolon taitoa Kaija haluaisi itsessään kehittää. Erityisen hyvä Kaija on omien lastensa äitinä ja vapaa-ajalla hän rentoutuukin parhaiten perheensä ja ystäviensä parissa. Kaijan ruokabravuuri on lasagne, mutta arjen pelastuksena toimii hunajamarinoidut broilerinsuikaleet. Motto: ”Muistele mennyttä, suunnittele tulevaa, elä tätä päivää.”

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Jussi

Jussi työskentelee kokkina Atrian keskuskeittiössä. Hänestä on hienoa tehdä töitä Suomen johtavassa elintarvikeyrityksessä. Erityisesti Jussi pitää atrialaisesta tekemisen meiningistä. Jussi pysyttelee itsekin keittiöalan aallonharjalla: häntä kiinnostaa etenkin makumaailmojen yhdistäminen ja uusien raaka-aineiden käyttö. Positiivinen ja ulospäinsuuntautunut Jussi muistuttaa, että koko ajan tulee kehittää itseään myös ihmisenä. Hän nauttiikin uusista tilanteista ja uusiin ihmisiin tutustumisesta. Kotioloissa Jussi rentoutuu maastopoluilla pyöräillen sekä keskikesällä isoa kuhaa narraten. Veljen lapset ovat houkutelleet Jussin uudelleen laskettelun pariin. Hyvä laji adrenaliinin nostattamiseen! Yksittäistä ruokabravuuria ammattikokilla ei ole – aina pitää tarjota parasta.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Jukka M

Jukka M. vastaa Atria-konsernin tietohallinnosta. Jukkaa ilahduttaa se ajatus, että atrialaisten tuotteiden kautta hän saa olla mukana suomalaisten arjessa ja juhlassa joka päivä. Vapaa-ajalla kalastus, etenkin perhokalastus, vie miehen mukanaan. Jukka on myös intohimoinen itsensä liikuttaja. Jääkiekko on lajeista ykkönen ja todellisen paluun juurilleen hän on tehnyt kiekkokoulun ohjaajana. Sieltä saa aina energiaa! Jukalle jokainen ruokahetki on tärkeä, mutta kotioloissa erityisesti grillaus on Jukan vastuulla. Perhe on myös rankannut Jukan keskuudestaan parhaaksi spagettikastikkeen tekijäksi.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Laura

Laura on Atrian henkilöstön kehittämisasiantuntija. Hän on erityisen ylpeä Atrian työstä vastuullisuusasioiden parissa. Laura omaa vahvan tunneälyn, jonka ansiosta erilaisten ihmisten kanssa toimiminen on aina ollut hyvin mielekästä ja mutkatonta. Lauralla on aina hymy herkässä, mutta erityisesti kohtaamiset ihmisten kanssa, Martti-koira ja hyvä, älykäs huumori saavat hänet hymyilemään. Työn vastapainoksi Laura rentoutuu pitkillä metsälenkeillä keskikesän vihreydessä kuin myös talven kirpeillä pakkassäillä. Myös tyyni järvimaisema Keiteleen rannalla rauhoittaa. Keittiössä kokkailee yleensä Lauran mies, mutta jos Laura pääsee valmistamaan muuta kuin juustokakkua tai tiramisua, ruokalistalla on thai-tyylistä broileria.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Mikko

Mikko on atrialainen eläinkuljettaja. Hänestä on hienoa työskennellä Atrialla, sillä asiakkaita kohdellaan viimeisen päälle – niin eläimiä kuin ihmisiäkin. Työkavereidenkin kanssa juttu luistaa ja hommat hoituvat hyvässä yhteistyössä. Mikko on mielellään avuksi niin työ- kuin muillekin kavereille pienissäkin asioissa. Parasta ajanvietettä seurallisen miehen mielestä on kavereiden ja perheen kanssa oleminen. Mutta ei ruoanlaiton merkeissä, sillä Mikko ei itse kokkaa!

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Jyri

Jyri on vuoden 2017 Atria Trainee -ohjelman tulevaisuuden osaaja.  Tamperelaislähtöinen Jyri on myynnin Traineena syvästi vaikuttunut Atrian toimintatavoista ja kulttuurista.  Positiivisesti ajatteleva Jyri uskoo yhteisöllisyyteen ja yhdessä tekemiseen, joka tuo työpaikalle hyvän fiiliksen. Vapaa-ajallaan nuori mies löytää hyvän mielen keittiöstä, jossa innokas kokki kokeilee taitojaan mielellään uusien ja erikoisten herkkujen kanssa.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Jonatan

Jonatan on vuoden 2017 Atria Trainee -ohjelman tulevaisuuden osaaja. Turun saaristossa sijaitsevalta Paraisilta lähtöisin oleva Jonatan on markkinoinnin Trainee. Hän päätti jo teini-ikäisenä, että haluaa tehdä uransa elintarvikealalla. Toiveet ovat nyt toteutuneet, kun salibandyä ja juoksua harrastava Jonatan on löytänyt Atrialta unelmien työpaikkansa.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Marjut

Marjut on vuoden 2017 Atria Trainee -ohjelman tulevaisuuden osaaja. Lapin Simosta kotoisin oleva Marjut on tuoteryhmäjohtamisen Trainee, jolle atrialaisuus tarkoittaa ylpeyttä omia juuriaan kohtaan ja rohkeutta sekä ennakkoluulottomuutta muuttuvassa maailmassa. Hymyn hänen huulilleen tuovat ilahduttavat pienet ja suuret asiat, olipa asia sitten niittyleinikin ojentaminen niittykedon laidasta tai valmiille sunnuntaipaistille saapuminen. Parhaiten Marjut rentoutuu keittiön puolella häärätessään ja kokatessaan aivan uudenlaisia herkkuja. Keittokirjaa hän ei käytä apunaan kuin pakon edessä.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Kati

Kati on vuoden 2017 Atria Trainee -ohjelman tulevaisuuden osaaja. Atrian kotiseudulta Seinäjoelta kotoisin oleva tuoteryhmäjohtamisen Trainee on vakuuttanut siitä, miten Atria on säilyttänyt toimintatavoissaan pohjanmaalaisen, rohkean ja rempseän kulttuurin. Pyöräilyä harrastava Kati haluaa Atrialla kehittyä alansa huippuammattilaiseksi, mutta myös parantaa omia kokkaustaitojaan. 

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Tuomo

Tuomo on vuoden 2017 Atria Trainee -ohjelman tulevaisuuden osaaja. Atrialla bio- ja elintarvikealan diplomi-insinöörin on hurmannut yrityksen suuri koko ja sen henkilökunnan korkea ammattitaito. Hän haluaa kehittyä osaksi tätä huippuosaajien joukkoa, kunhan muilta kiireiltään ehtii. Muun muassa jujutsua, kokkailua ja matkustelua harrastavan Tuomon ei tarvitse keksiä, miten täyttää vapaa-aikansa, vaan kalenteri on tavallisesti täynnä päivästä toiseen.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Vuokko

Vuokko on Atrialla broilerinleikkaaja ja työnopastaja. Hän tuntee talon tavat kuin omat taskunsa, sillä pian takana on jo 25 vuotta kestänyt työura Atrialla. Hän on viihtynyt hyvin työssään mukavien työkaveriensa keskellä. Välillä innokas kotikokki kaipaa kuitenkin myös omaa rauhaa, jota löytyy metsästä marjastamisen ja sienestämisen ohessa. Oma ruokabravuurikin syntyy metsästä kerätyistä kantarelleista, niistä tehdystä kastikkeesta ja mehevästä pihvistä.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Tomi

Tomi on A-Rehu Oy:n Koskenkorvan-tuotantotehtaan käyttöpäällikkö. Hänen mielestään Atria on hieno yritys, jossa jokaisella on mahdollisuus kehittää itseään – ja jossa jokaista työntekijää aidosti kuunnellaan. Hyvä mieli Tomille tuleekin siitä, että myös hänen ympärillään olevilla ihmisillä on hyvä mieli. Vapaa-ajallaan Tomi rentoutuu pyöräillen Pohjanmaata ristiin rastiin; päivän kruunaa pyöräreissun päätteeksi nautittu grillattu sianniska.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Tytti

Tytti on aloittanut Atrialla henkilöstötoiminnoissa elokuussa 2017. Hän tunnustautuu ruokaintoilijaksi, jonka pilkesilmäinen ruokamotto on: ” hyvää nälkää ei kannata pilata huonolla ruualla”. Erityisesti viikonloppuisin menu suunnitellaan huolella, pöytä katetaan kauniisti ja kokkaamiseen käytetään aikaa. Ruokailuhetket ovat yhdessäoloa ja erinomaisia syitä koota perhettä ja ystäviä yhteen. Arkenakin ruuan pitää olla maistuvaa, mutta kokkaamisen nopeaa. Ruokaintoilun vastapainoksi Tytti harrastaa liikuntaa: juoksu, maastopyöräily, hiihto ja laskettelu ovat lempilajeja. Kolmas intoilu, mille Tytin sydän sykkii on matkustaminen. Kotimaan ja ulkomaan matkailuun kun saa niin hienosti yhdistettyä myös ruoka- ja liikuntaintoilun.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Jarmo Lindholm

Jarmo Lindholm on Atria Venäjän toimitusjohtaja. Jarmo näkee, että Atria on tarjonnut hänelle 15 vuoden aikana hienot työtoverit, upeat puitteet ja tukenut työuralla. Atria on miehen mukaan rehti, suoraselkäinen ja mutkaton firma, jossa keskitytään tekemiseen! Haasteita pelkäämätön mies haluaa edelleen kohdata mielenkiintoisia tehtäviä uransa aikana, ja vielä jonain päivänä hän puhuu täysin sujuvasti venäjän kieltä. Hyvälle tuulelle Jarmon saa oma tytär, Atrian takuumurea sisäfileepihvi gratinoitujen perunoiden ja punaviinilasin kanssa, sekä aurinkoinen kesälomaranta. Akut latautuvat parhaiten perheen yhteisellä löhölomalla tai lasketellen. Urheilullinen mies rentoutuu arkisin kuntosalilla, lenkkeilemällä, sulkapallokentällä tai uimahallissa. Kotikeittiössä valmistuu savustettu, pinaattinen lohipasta – sekä tietenkin sisäfileepihvi.  Jarmo toivoo työtovereidensa ja ystäviensä voivan allekirjoittaa sen, että hän on sanojensa mittainen mies.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Mika

Mika on Atrialla vähittäiskaupan myyntipäällikkö. Hän on ylpeä työpaikastaan Atrialla, sillä hänen mukaansa atrialaiset ovat kaikessa jästipäisyydessään joukko, johon kaikki alan ammattilaiset haluavat kuulua. Hyvä mieli Mikalle tulee Atrialla tyypillisistä reipashenkisistä ja positiivisviritteisistä sanailuista, joissa pitää olla koko ajan tarkkana, ettei jää jalkoihin. Hymy levenee myös luonnosta liikkumisesta, dekkarien lukemisesta, Pasta Carbonarasta ja Stiga-pöytäjääkiekosta – viimeiseksi mainitussa hän on myös erityisen hyvä.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »