Joulu joka päivä

Joulu joka päivä

ARTIKKELI LISÄTTY 11.12.2014

Ruokapöytien äärellä useampi kaveri syö kaikessa rauhassa. Juomaa riittää jokaiselle. ”Tuvassa” on lämmintä ja valoisaa. Juuri sopivasti, että joulun hengen tuntee. Käännyn vielä ovelta katsomaan, että kaikki on hyvin ennen kuin toivotan linnuillemme hyvää joulua.

Broilereilla on joulu joka päivä. Käy oikeastaan vähän kateeksi lintuja. Ne jäävät paitsi ihmisten joulusta. Siitä hössötyksestä, jota jokaisessa kodissa näin joulun alla ilmenee. Ei tarvitse lintujen siivota jokaista komeroa ja piisin päällystä. Eikä tarvitse miettiä mitä lahjoja Pukki tuo, saatikka niitä ostella tai kääriä paketteihin. Linnut saa vain loikoilla kuivalla turvepehkulla, syödä ja juoda lämpimässä. Välillä kylpeä pehkussa ja ”kukkoilla” kaverin kanssa. Kuulostaa juhlalta.

Atrian perhetiloilla broilerit saavat saman huomion oli sitten arki tai juhla. Niin myös meillä Latva-Kiviniemen tilalla. Kaikesta muusta kiireestä huolimatta. Kun lintujen hyvinvointi on etusijalla, ei hössötys saa siirtyä tuotantoon. Täytyy tarkkailla, huomioida, pitää linnuista hyvää huolta vaikka juhlatunnelma ihmisillä on korkeimmillaan.

Kinkku on se joulupöydän kunkku, näin broileritilallakin. Pienen maistiaisen omasta tuotteestammekin saamme savustetun kokonaisen broilerin muodossa. Se sulaa suussa muiden alkuruokien kanssa. Kinkkuna on toki Atrian Juhlakinkku, eikä sitä voita mikään.

Joulu on myös kiitoksen aikaa. Yhteistyökumppaneita, naapureita ja ystäviä muistetaan joka joulu. Korttia lihaisa paketti ei tarvitse, kun siinä lukee Latva-Kiviniemen tila, Jalasjärvi. Saaja tietää mistä se tulee ja kuka linnut on kasvattanut.

Latva-Kiviniemen perhetila haluaa toivottaa hyvät joulut erään possun sanoin: ”Syökää kanaa!”

Osallistu keskusteluun