Broilereiden ruokinta perustuu kauraan

Antibioottivapaa

Broilereiden ruokinta perustuu kauraan

Atrialaisten broilereiden rehu valmistetaan A-Rehun omassa rehutehtaassa Koskenkorvalla. Rehun pääraaka-aine on kotimainen kuorittu kaura. Kaura hankitaan pääasiassa lähialueilta, sillä Etelä-Pohjanmaa on kauranviljelyaluetta.

Kuoritun kauran runsas käyttö korvaa tuontiraaka-aineita, kuten soijarouhetta, kasviöljyä sekä aminohappoja. Se myös parantaa valkuaisomavaraisuutta. Kuorinnasta syntyvä kauran kuori pelletöidään ja poltetaan biopolttolaitoksissa ja maatiloilla.

Muita broilerin rehun raaka-aineita ovat mm. kotimainen vehnä ja vastuullisesti tuotettu soijarouhe, sekä viime syksystä lähtien myös kotimainen rehuherne.

Koska rehunvalmistus on omissa käsissä, voidaan rehun sisältö rakentaa vastaamaan täysin lintujen tarpeita. Näin tiedämme tarkalleen, mitä broilerit ovat syöneet ja kaikki raaka-aineet ovat myös jäljitettävissä.

Teollisen rehun lisäksi broilereille syötetään kokojyvävehnää noin 22 % rehustuksesta. Kullakin tilalla käytetty kokojyvävehnä on pääosin samalla tilalla viljeltyä. Kokonainen jyvä on broilerille luontaista ravintoa. Se parantaa suolistoterveyttä ja toimii samalla linnulle virikkeenä.

Tutustu broilerin elämään Atria Perhetilalla