Vegebrunssi? Kyllä kiitos

Blogi

Vegebrunssi? Kyllä kiitos

Brunssi on aamupäivällä syötävä runsas aamiainen joka nautitaan ennen lounasta, se tunnetaan myös amerikkalaisena pyhäaamiaisena. Yleinen brunssiajankohta kello 11-12 aikaan, mutta sitä voi huoletta tarjoilla aina iltapäivään saakka. Brunssilla nautitaan kiireettömästä tunnelmasta ja vaikka kuplivan juoman kera. Ruokatarjonnan suhteen on pääasia, että pöytä koreaksi ja värikkääksi katettu.

 

Tavallisimpia tarjottavia ovat kahvi, tee, tuoremehut, leivokset tai pitko pulla, myös pekoni ja makkarat sekä kylmäsavulohi sopivat mainiosti pitopöytään. Brunssitarjoiluihin omalta osaltaan vaikuttavat tämän päivän nousevat trendit, kuten fleksaus ja erilaiset vegetaariset ruokavaliot.

 

Vinkkejä ja erinomaisia raaka-aineita tarjoaa Atrian uusi Vegyu- sarja niin tuotteiden kuin reseptien muodossa. Miltä kuulostaisi värikäs sarja kasvishummuksia punajuurinäkkileivän kanssa? Hummukset pyöräyttää vallan kätevästi Vegyu porkkana-, punajuuri- ja palsternakkapyreistä. Näkkileipää ei kannata brunssiaamuna lähteä prässäämään, vaan sen voi tehdä valmiiksi jo hyvissä ajoin ja säilöä hyvin pakattuna kuivassa paikassa valolta suojattuna. Punajuurifocaccia porkkana-kurpitsavoin kera on sekin varsin varteenotettava innovaatio. Siinä missä Vegyu -sarjasta löytyy huomattava määrä tuotteita täysin vegaaniseen ruokavalioon, on tarjolla myös lakto-ovo-vegetaarisia vaihtoehtoja. Vegyu Eggie- tuotteissa proteiininlähteenä on suomalaisen vapaan kananmunan valkuainen. Sarjaan kuuluu niin nakkia, pikkunakkia, suikaletta kuin palaa ja leikkelettäkin.

Lämpimäksi ruoaksi voi valmistaa nakkipadan Vegyu Eggie pikkunakista. Tätä kelpaa kauhoa tortillaveneisiin tai täyttää tuhdit brunssihodarit. Eggie pikkunakit menevät sinällään lämmitettyinä perinteisen prinssinakin viereen kuin itsestään. Lämpimän tuulahduksen kaukomailta puolestaan tuo Vegyu -Marokkolainen kasvistagine, jonka voi tuunata pannulla pyöräytetyillä Eggie -suikaleilla.

 

Vegebrunssi on erinomainen vaihtoehto itsessään, tulee kuitenkin huomioida kaikkien paikkaolijoiden ruokailutottumukset. Pääasia, että pöydästä löytyy jokaiselle otettavaa muodossa tai toisessa. Toisaalta tässä juuri piileekin brunssin hienous: Jos rajoja tarjottavien kohdalla on, ne ovat niin ohuella tussilla veteen piirrettyjä viivoja, ettei niitä käytännössä ole.  Skool brunssille!

 

Tomi Nevala

Kehityspäällikkö

Atrian ammattilaisten uutiskirje - tehokkain tapa saada ajantasaista tietoa.
Kirje on suunnattu ravintoloille ja ammattikeittiöille.

Me Atrialla pyrimme helpottamaan asiakkaidemme arkea monin tavoin. Tilaajana saat tuoreimmat kuulumiset Atriasta ja Atrian ammattilaisilta sähköpostiisi. Lähetämme kirjettä kerran kuukaudessa ja voit sen perua helposti milloin tahansa jokaisen uutiskirjeen yhteydessä peruuta-linkistä.

 

Tilaa uutiskirje