Parempaa kouluruokaa

Kouluruokakilpailu on käynnissä!

Parempaa kouluruokaa

Missä valmistetaan Suomen parasta kouluruokaa?

Se ratkeaa maaliskuussa 2018, kun suuren suosion saavuttanut valtakunnallinen kouluruokakilpailu huipentuu neljännen kerran. – Maksuttoman kouluruuan 70-vuotisjuhlan kunniaksi lapset ja nuoret valitsevat voittajan Helsingin Messukeskuksessa Gastro-messuilla käytävässä finaalissa, kertoo ARI KORTE Continental Foods Finlandilta. Joukkueiden ilmoittautumisaika kilpailuun alkaa tänään. – Julkisin varoin ylläpidettävän suomalaisen kouluruuan arvostus maailmalla on korkealla, mutta arjessa kouluruuan arvoa ei aina muisteta. Valtakunnallisen kouluruokakilpailun tavoitteena on nostaa kouluruoan arvostusta ja osoittaa, miten herkullinen lounas syntyy pienellä budjetilla ja suurella ammattitaidolla, tiivistää Ari Korte.

Lapset valitsevat Suomen parhaan koululounaan

– Jos luotto oman koulun kouluruokaan on korkealla, kannattaa keittiön ammattilaisille huikata kiitosten yhteydessä kehotus ilmoittautua mukaan kisaamaan maan parhaimman koulukeittiön tittelistä. Keittiössä puolestaan ei kannata epäröidä, sillä kilpailun tuomaristossa vaikuttavat juuri he, joilta kiitoksia satelee: koululaiset, Korte vinkkaa.

Kolmihenkiset joukkueet ilmoittautuvat kilpailuun kolmella reseptikokonaisuudella: keitto-, liha- tai kala- sekä kasvisruokareseptillä. Lisäksi aterialla tarjotaan salaatti, leipä ja juoma. Kunkin ateriakokonaisuuden raaka-aineet saavat maksaa yhden euron.

– Koululaisista koostuva esiraati maistaa ja arvioi ruuat. Kilpailu huipentuu 14. maaliskuuta Helsingin Messukeskuksessa Gastro-messuilla järjestettävässä finaalissa, jossa viisi finalistitiimiä ottaa mittaa toisistaan. Maksuttoman kouluruuan 70-vuotisjuhlan kunniaksi lapset ja nuoret valitsevat voittajan, kertoo Korte.

Vuonna 2012 ensimmäistä kertaa järjestettyä kouluruokakilpailua on seurattu mielenkiinnolla halki Suomen. Maksuton kouluateria on tarjottu maamme kaikille oppivelvollisuuskoulujen oppilaille vuodesta 1948 lähtien, ja nykyään siitä nauttii päivittäin lähes miljoonaa kouluruokailijaa. Valtakunnallisen kouluruokakilpailun ansiosta arvostus suomalaista kouluruokaa ja sen ammattilaisia kohtaan on kasvanut.

Kilpailun ilmoittautumisaika on 1.9.–17.11.2017. Mukaan voi ilmoittautua osoitteessa parempaakouluruokaa.fi. Viisi finalistijoukkuetta julkistetaan 4.1.2018. Loppukilpailu käydään keskiviikkona 14.3.2018 Gastro-messuilla Helsingin Messukeskuksessa.


Lisätiedot:
parempaakouluruokaa.fi

Ari Korte Business Manager, IsoMitta p. +358 400 488 985, ari_korte(at)continentalfoods.eu
Kilpailun järjestää Continental Foods Finland Oy / IsoMitta yhteistyössä Atria Suomi Oy:n ja Arlan kanssa.