Mikan ja Pekan keittiössä

Katso herkullinen resepti

Mikan ja Pekan keittiössä

Pulled Pork Bun

Poimintoja herkullisista porsasohjeista

Porsaan lapa

Mausta kokonaista luullista ja nahatonta porsaanlapaa 5%:n suolaliemessä yön yli. Kuivaa pinnat ja savusta lapaa 14 tuntia 95°C:n lämmössä.Glaseeraa lihasnesteellä.

Porsaan glaseerattu kylkirivi

Savusta pintamaustettua kylkiriviä 115 °C:n lämmössä ja 35%:n kosteudessa neljä tuntia.Ota talteen valunut neste, keitä sitä hieman kasaan ja lisää BBQ-kastiketta. Paahda grillissä lisäkkeeksi porkkanaa ja tuoretta valkosipulia. Pyöräytä porkkanannaatit lämpimässä vinaigrettessa lisää ne yhdessä muiden versojen kanssa raikkaaksi salaatiksi.

Pulled Pork Bun

Mehusta revittyä lapaa omalla kypsennysliemellään. Kokoa purilainen: Pohjaan majoneesia, väliin pulled porkia, pikkeliraparperia, raitajuurta pikkelöityinä lastuina, suolaheinää ja lopuksi kanteen BBQ-kastiketta.

Kesäkinkku

Anna kinkun maustua 5%:n suolaliemessä 12 tuntia. Kuivaa pinnat ja savusta 12–14 tuntia 75°C:n lämmössä. Lämmitä varovaisesti esille laitettaessa ja paahda lopuksi kovalla lämmöllä pinta rapeaksi. Tarjoa lisäkkeenä grillattua bataattia, kaalia ja hunajanauriita.

Porsaan lapa potkalla ja nahalla

Mausta kevyesti pinnat suolalla ja mustapippurilla. Vakumoi potka ja kypsennä matalalämpökypsentimellä 82°C:ssa 12 tuntia. Paahda lopuksi pinta rapeaksi kuumassa uunissa. Tarjoa lisäkkeeksi ryöpättyä romanescoa, kattilassa nopeasti etikalla ja suolalla maustettuja tomaatin puolikkaita ja punajuurenlehtiä

LATAA KAIKKI RUOKAOHJEET (pdf)

Videoreseptejä
Ammattilaisten keittiöstä