S-kategoria

S-kategoria

 Selkeitä ja herkullisia makuja helposti nopeasti edullisista raaka-aineista.

VINKKI: Avokadosta saa enemmän makua irti jos paahdat avokadon leikkauspinnat salamanterissa tai polttolampulla.

BROILERI-AVOKADORIESKA, 4 annosta

4 kpl Fazer rullarieskaa
1,5 dl cheddarkastiketta
150 g Atria ohuen ohut hunajapaahdettu broilerinleike 1798
120 g avokado viipaleina
160 g maissia keitettynä
125 g tomaattia kuutioituna
60 g punasipulia suikaleina
20 g jalopenoa viipaleena hienonnettuna
15 g korianteria hienonnettuna
mustapippuria myllystä

Paahda rieska tasoparilalla 15 sekuntia molemmin puolin tai uunissa 200 asteessa noin minuutti. Voitele rieska cheddarkastikkeella. Levitä päälle broilerileikkeleet limittäin. Asettele päälle myös avokadoviipaleet, maissit, tomaattikuutiot, punasipulisuikaleet ja hienonnettu jalopeno. Ripottele päälle korianteria. Mausta lopuksi mustapippurilla ja kääri rullaksi. Halkaise kahtia. Tarjoile foliosta tai paperitaskusta.

S-kategoria, selkeitä ja harkullisia makuja helpostiS-kategoriasta löydät selkeitä ja herkullisia makuja helposti ja nopeasti edullisista raaka-aineista.

VINKKI: Tarjoile foliosta tai paperitaskusta.

PAAHDETTU PAPRIKARIESKA KYTÖSAVU MEETVURSTILLA, 4 annosta

200 g punaista paprikaa
2 rkl oliiviöljyä
0,5 tl suolaa
0,5 tl sokeria
4 kpl Fazer rullarieska
1,5 dl cheddarkastiketta
150 g Atria Kytösavu Meetvursti 7656
80 g kevätsipulin varsia ohuina renkaina
60 g punasipulia suikaleina
0,5 dl lehtipersiljaa hienonnettuna mustapippuria myllystä

Poista paprikoista siemenkota ja laita ne uunipellille. Pirskottele paprikoiden päälle oliiviöljyä, suolaa ja sokeria. Paahda 220 asteisessa uunissa noin 14 minuuttia, kunnes paprikoissa on paahteinen väri. Laita paprikat kannelliseen astiaan jäähtymään. Poista jäähtyneistä paprikoista kuori ja leikkaa suikaleiksi. Paahda rieska tasoparilalla tai uunissa 200 asteessa noin minuutti. Voitele rieska cheddarkastikkeella. Levitä päälle neljä meetvurstisiivua limittäin. Lado päälle myös paahdetut paprikasuikaleet. Ripottele päälle sipulit ja lehtipersilja ja mausta lopuksi mustapippurilla. Kääri rullaksi. Halkaise kahtia.

VINKKI: Leikkaa puoliksi tai tikuta ja tarjoa cocktailpalana.

NAUDAN SAVUPAISTIRIESKA & WALDORFIN SALAATTIA, 4 annosta

4 kpl Fazer Rullarieska
100 g ruohosipulituorejuustoa
4 lehteä jääsalaattia
150 g Atria Kulinaari Savuhärkä viipaletta 7938


WALDORFINSALAATTI:
50 g saksanpähkinää paahdettuna ja halkaistuna
0,5 dl maustamatonta jogurttia
0,5 dl majoneesia
0,5 tl pähkinäöljyä
0,5 dl persiljaa hienonnettuna
1 tl sokeria
0,5 kpl sitruunankuori ja mehu
120 g granny smith omenaa suikaleina
150 g varsiselleriä ohuina renkaina
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria rouhittuna

Valmista ensin waldorfinsalaatti. Sekoita ainekset keskenään ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna maustua jääkaapissa. Voitele rieskat tuorejuustolla ja laita päälle salaatinlehdet ja savuhärkäviipaleet. Annostele leikkeleiden päälle waldorfinsalaattia. Kääri rullalle.

VINKKI: Leikkaa puoliksi tai tikuta ja tarjoa cocktailpalana.

GRILLIKALKKUNARIESKA & ANANAS-COLESLAW, 4 annosta

4 kpl Fazer Rullarieska
100 g pippurituorejuustoa
8 jääsalaatin lehteä
150 g Atria n. 1,4 kg Kalkkunafilee viipale kypsä 1887


ANANAS-COLESLAW:
100 g tuoretta ananasta kuutioina
200 g Atria 300 g Coleslaw
0,5 tl chilijauhetta
1 rkl sitruunan mehua
1 tl suolaa

Valmista ensin ananas-coleslaw. Leikkaa tuore ananas 1 cm kokoisiksi kuutioiksi ja sekoita ne coleslaw-salaatin joukkoon. Sekoita joukkoon chilijauhe, sitruunan mehu ja suola. Anna maustua hetki jääkaapissa.

Voitele rieskat tuorejuustolla ja laita päälle salaatinlehti. Levitä päälle kalkkunaviipaleet limittäin ja annostele leikkeleiden päälle coleslaw. Kääri rullalle.

VINKKI: Pekonimurua saat kun leikkaat pekonin kuutioksi ja paahdat sen pannulla kunnes pekoni on rapeaa. Valuta lävikössä ja levitä talouspaperin päälle kuivumaan.

PALVIROUHEMUFFIN & PIPARJUURITUOREJUUSTOA, 4 annosta

1 kpl Fazer moniviljaleipätaikina nostatettu
120 g Atria 2,5 kg Palvirouhe 8311
140 g emmentalraastetta
2 rkl persiljaa hienonnettuna
0,5 dl maitoa
0.5 dl siirappia
100 g piparjuurituorejuustoa lehtipersiljaa ja pekonimurua koristeluun

Sekoita kulhossa taikinan joukkoon palvirouhetta, juustoraastetta (100 g) ja persiljaa. Leikkaa leipätaikina neljään osaan. Vaivaa taikina tasaiseksi ja laita voideltuun muffinivuokaan. Ripottele päälle emmentalraastetta. Anna kohota noin 40 minuuttia huoneenlämmössä. Lämmitä maito ja siirappi mikrossa, kunnes siirappi liukenee maitoon. Voitele muffinit maito-siirappiseoksella ja paista 170 asteisessa uunissa noin 18 minuuttia, kunnes taikinassa on kaunis väri ja se on kypsää. Pirskottele uuniin hieman vettä, jotta saat tuotteesta mehevämmän ja pinnasta rapean. Laita piparjuurituorejuusto pursotinpussiin ja koristele jäähtyneet muffinit pursottamalla tuorejuustoa niiden päälle. Viimeistele vielä tuoreella lehtipersiljalla ja rapealla pekonimurulla.

MEETVURSTI-OLIIVIMUFFIN & VALKOSIPULIDIPPI, 4 annosta

1 kpl Fazer Vehnäleipätaikina nostatettu
120 g Atria 5 kg Kevytmeetvurstikuutio 7646
50 g mustia Kalamata oliiveja ohuina renkaina
140 g emmentalraastetta
0,5 dl basilikaa hienonnettuna
0,5 dl maitoa
0.5 dl siirappia
100 g Atria 225 g Valkosipuli

Majoneesidippi
50 g valkosipulituorejuustoa
tuoretta basilikaa koristeluun

Sekoita kulhossa taikinan joukkoon meetvurstikuutiot, oliivit, juustoraaste (100 g) ja basilika. Sekoita taikina tasaiseksi ja leikkaa se neljään osaan. Laita taikinapalat voideltuun muffinivuokaan. Ripottele päälle emmentalraastetta. Anna kohota noin 40 minuuttia huoneenlämmössä. Lämmitä maito ja siirappi mikrossa, kunnes siirappi liukenee maitoon. Voitele muffinit maito-siirappiseoksella ja paista 170 asteisessa uunissa noin 18 minuuttia, kunnes taikinassa on kaunis väri ja se on kypsää.  Pirskottele uuniin hieman vettä, jotta saat tuotteesta mehevämmän ja pinnasta rapean. Sekoita majoneesi tuorejuuston joukkoon ja laita seos pursotinpussiin. Pursota seos jäähtyneiden muffinien päälle ja koristele yrteillä.