Kommentti: Atrian tietohallinto luo pohjan varmalle toimitusketjulle

24.2.2023
Atrialaisilta

Olemme tottuneet siihen, että ruokaa saa aina kaupasta ja sähköä töpselistä. Näiden itsestäänselvyyksien taustalla on suuri määrä tekemistä ja siihen liittyvää tiedonhallintaa.

Atrialla on huoltovarmuuden varmistamisessa oma iso roolinsa. Markkinaosuutemme on suuri, ja olemme kriittinen osa pitkää, integroitua toimitusketjua ”pellolta pöytään”. Olemme vastuussa eri sidosryhmille toimintamme laadusta ja jatkuvuudesta. Tuoretuotteiden nopea toimitusketju ei siedä suunnittelemattomia katkoksia. Tuottajiltamme on noudettava sovittu määrä eläimiä päivittäin, tehtaiden linjojen pitää toimia suunnitellusti, asiakkaiden tilaukset on vastaanotettava ajallaan ja Nurmon logistiikkakeskuksesta pitää lähteä keskimäärin yli miljoona kuluttajapakkausta asiakkaillemme joka päivä. Toimitusketjun kokonaisohjauksen, suunnittelun, operaatioiden, seurannan ja tiukan jäljitettävyyden on toimittava kaikissa tilanteissa.

Olemme vastuussa eri sidosryhmille toimintamme laadusta ja jatkuvuudesta. Tuoretuotteiden nopea toimitusketju ei siedä suunnittelemattomia katkoksia.

Toimitusvarmuus tukeutuu pitkälle integroituun ja automatisoituun toimitusketjun hallintaan ja sen johtamiseen. Atria on vuosikymmeniä panostanut systemaattisesti moderniin teknologiaan ja hyödyntänyt onnistuneesti tietotekniikkaa toiminnan kehittämisessä. Toiminnan integroituessa ja automatisoituessa myös tietoturvan merkitys korostuu. Olemme tiukasti riippuvaisia toistemme tekemisistä. Tiedon pitää olla oikein ja ajallaan käytettävissä, mutta vain niille, joille se on tarkoitettu.

Yrityksen tiedon turvaaminen ja liiketoiminnan jatkuvuuden varmistaminen eli kyberturvallisuus on enemmän kuin ajankohtainen aihe. Kyberturvallisuus ei ole erillinen toiminto, vaan se liittyy kaikkeen Atrian tietohallinnon tekemiseen.

Atrian tietohallinnon vastuulla on luotettavan, suojatun ja valvotun IT-järjestelmäkokonaisuuden rakentaminen ja tarjoaminen. Tietoturvasta ja tiedonhallinnasta huolehtiminen on kuitenkin jokaisen työntekijän vastuulla eri vaiheissa toimitusketjua.

Jukka Mäntykivi on Atrian tietohallintojohtaja.

Lue myös:

Toimitukset turvataan häiriötilanteissakin

Hyvä Ruoka 1/2023 -asiakaslehti

Jaa