Kolumni: Nyt jos koskaan on kotimainen ruoka arvossaan

14.3.2023
Ravintolat

Elämme edelleen eriskummallisia aikoja, vaikka pandemia on ollut hiipumaan päin ja asiakkaat ovat palanneet ravintoloihin. Maailman ikävät tapahtumat ovat aiheuttaneet korkean inflaation ja ruoan kallistumisen. Tämä koettelee ravintola-alan kannattavuutta ankarasti.

Parinkymmenen vuoden ravintola-alan kokemuksella tiedän, miten tärkeää annoskatteiden laskeminen on ja millaiset painit edeltävät tuloksen muodostumista. Näiden perustavanlaatuisten asioiden kanssa ravintoloissa tehdään töitä joka päivä, viimeisten vuosien aikana merkitys on vain kasvanut.

Nyt jos koskaan on tärkeää varmistaa ammattilaisten osaamisen jatkuva kehittäminen ja päivittäistyön hyvä suunnittelu. Meillä Atrialla on paljon kenttäkokemusta ja osaamista auttaa ravintolatoiminnan tuloksellisessa edistämisessä aina raaka-aineiden käytön suunnittelusta tarkkaan hinnoitteluun. Oikeiden raaka-aineiden valinnalla on iso vaikutus tulokseen. Kaikesta huolimatta ravintola-ala kuitenkin kehittyy ja ravintolasyömisen uudet muodot, kuten nopea syöminen, take away ja kotiinkuljetuspalvelut ovat tarjonneet alalle uusia kasvun mahdollisuuksia. Olemme Atrialla muutoksessa vahvasti mukana ja kehitämme tuotteitamme vastaamaan näitä uusia tarpeita. Näinä poikkeuksellisina aikoina kotimaisen ruoan arvostus on korostunut.

Nyt jos koskaan on tärkeää varmistaa ammattilaisten osaamisen jatkuva kehittäminen ja päivittäistyön hyvä suunnittelu.

Tuoreen Kokkibarometri-tutkimuksemme mukaan jopa 91 prosenttia keittiöammattilaisista näkee kotimaisen ruoan arvostuksen nousevan. Ruuantuotannon ja elintarviketeollisuuden rooli kansallisen huoltovarmuuden turvaajana on tavallistakin suurempi. Me Atrialla voimme todella vaikuttaa tähän, koska koko tuotantoketju on omissa käsissämme. Atria Perhetilojen tuotteet ovat aina 100-prosenttisesti kotimaisia. Muista kertoa alkuperästä myös asiakkaillesi – suomalaista ruokaa ei ole syytä myydä salaa.

Juhlimme yrityksenä tänä vuonna jo 120-vuotista taivaltamme ja tavoitteemme on tulevaisuudessakin olla luottamuksesi arvoinen. Meille on kunnia-asia, että tuotteidemme laatu vastaa odotuksia ja tilauksesi on perillä ajallaan.

Jatketaan yhdessä hienoa kehitystyötä!

Kim Westerling
Atria Foodservicen myyntijohtaja

Lue myös: 
Paras tae toimitusvarmuudelle on avoin vuoropuhelu

Maailman paras ruokaturva

Jaa