Grillilauta hurmaa syöjät

15.6.2022
Grillaus Ruoka & tuotteet Sesonki

Tunkutarjotin on leikkisä nimitys grillilaudalle, tavalle, jossa grillattavista ja lisukkeista kootaan notkuva tarjotin yhteiseen pöytään. Siitä kukin voi valita omalle lautaselleen mieluista syötävää. Kyseessä ei ole siis varsinainen resepti vaan enemmänkin tarjoilutapa, jota voi laajentaa ja muokata, kuten itse haluaa. 

Lähden rakentamaan tunkutarjotinta grillauksen ympärille näin:

1. Valitsen lihat ja/tai makkarat. Tässä kannattaa pitää maltti mielessä, kolme lajia on riittävä määrä valikoimaan. Kesän uutuuksista tiensä grilliini löytää ehdottomasti kanan paistileikkeistä valmistetut grillausta vaille valmiit Atria Kanan Paistovarras Classic BBQ. Paistileike on mehevyytensä takia parasta grillattavaa, marinadi maukas ja tikut vähän paksumpina tosi kestäviä. 

Atria Possun Kasslerlankku BBQ Rub löytyy tarjottimeltani myös. Se on näyttävän näköinen ja sopivan ohuena valmistuu nopeasti, pakkauksen kyljessä on hyvät grillausohjeet. Lankun viipaloin reiluihin siivuihin jo valmiiksi ja tarjoan sen kanssa lisukkeena mango-kurkkusalaattia, jossa kuutioitu mango, kurkku ja retiisi tuovat lihojen kylkeen sopivaa raikkautta ja rapeutta.

Atrialta löytyy grillitarjottimella makkaraa laidasta laitaan aina kevyesti leppäsavustetusta raakamakkarasta lihaisan Wilhelmin moniin makuvaihtoehtoihin. Tällä kertaa unohdettiin omat toiveet grillissä käristyvästä kesän uutuudesta Chimichurrista ja valittiin ronkelien lapsienkin makuun sopiva ihan perinteinen Hiillos. Toivottiin nimittäin tavallista grillimakkaraa ja sitä myös saatiin.

2. Ennen lihoja grillaan valmiiksi kasvikset. Eiliset uudet perunat, lohkottu varhaiskaali ja herkkusienet löytyivät kaapista tällä kertaa. Yhtä hyvin tässä voisi olla paprikaa, kesäkurpitsaa ja munakoisoa. Tykkään grillata kasvikset kuiviltaan ja grillauksen jälkeen maustan ne öljyllä, viinietikalla, suolalla ja mustapippurilla.

3. Lisäksi tunkutarjottimelta löytyy jotakin tuoretta. Salaatinlehdet, tomaatinsiivut ja mozzarella muodostavat hyvän perustan. Kaikki tuoreet hedelmät, esimerkiksi ananas, persikka, nektariini ja mansikka keventävät tarjotinta ja tuovat siihen väriä ja kesäistä meininkiä. Jos keittiössä kuluva aika halutaan minimoida, voi osaksi tai kokonaan hyödyntää Atrian valmissalaatteja. Tarjotin valmistuu kyllä nopeasti, jos kaikki osallistuvat sen kokoamiseen, grillimestari saa keskittyä grillaamiseen ja muut pilkkovat kasvikset ja valmistelevat kylmät lisukkeet.

Grillilauta herättää pöytään kannettaessa aina ihastusta. Tarjoilutapa on se juttu, joka saa katsomaan herkkuja uusin silmin. Valmistus on nopeaa ja helppoa.

Nauti siis kesästä ja grillauksesta, käytä mielikuvitusta ja koosta pöytään herkullinen grillilauta! 
juttukuva_Atria grillilauta2.jpg

Jaa

Kirjoittajan kuva
Kirjoittanut

Nanna Rintala

Nanna Rintala on Kaikki äitini reseptit -bloggaaja, Turun yliopiston Elintarvikekehityksen projektiasiantuntija  ja  sydämeltään Atrian nainen. Hän rakastaa puhua härmän murretta  ja usein murrekeskustelu alkaakin Atria-referensillä: Itikasta riittää juttua. Ruualla rakastaminen on Nannan ominta alaa ja hymyn huulille tuovat ruokapöydän äärellä vietetyt hetket. Parasta rentoutusta on hevosen ja koiran kanssa hääräily ja ulkoilu. Kun ystävät saapuvat kylään kokkaa Nanna mielellään jotain itselleenkin uutta. Ruoanlaitossa täytyy uskaltaa heittäytyä.

Lue kirjoittajan muita blogeja