Yrityskauppa toi Domretorin osaksi Atriaa

17.2.2021
Ravintolat Kauppa

Lähes 20 vuotta jatkunut yhteistyö johti yrityskauppaan. Kauhavalla toimiva Domretor Oy siirtyi Atria Suomi Oy:n omistukseen syksyllä.

Haastattelu tehdään vuoden kiireisimpään aikaan: Joulusesonki painaa päälle. Lisäksi korona kolkuttelee oven takana ja syyskuun lopussa tehty yrityskauppa on sekin lisännyt kiirettä.

– Tämä on kaikki positiivista stressiä, hihkaisee Domretor Oy:n kehitysjohtaja, Åsa Alanko ja kertoo, että Suvi-porkkana- ja lanttusoseiden kysyntä nelinkertaistaa tuotannon aina loka-joulukuussa.

– Suvi-soseet ovat meidän omia tuotteita, minkä lisäksi teemme sopimusvalmistajana joululaatikot isoille elintarvikeyrityksille, myös Atria Food Servicelle. Tähän aikaan vuodesta meillä on aikamoinen ruljanssi.

Teemme sopimusvalmistajana joululaatikot isoille elintarvikeyrityksille, myös Atria Food Servicelle.

Vuonna 1999 toimintansa käynnistänyt kauhavalainen perheyritys on ruoan sopimusvalmistaja, joka jo alun perin erikoistui juureksien jatkojalostukseen ja korkealaatuisten juurespohjaisten tuotteiden valmistukseen.

Yhteistyö Atrian kanssa alkoi 2001. Vuodesta 2013 Atria on ollut yrityksen vähemmistöosakas, ja samoihin aikoihin valmistuivat Kauhavalla myös ensimmäiset Mestari Forsmanin ruoat. Viime syksynä Domretorin koko osakekanta siirtyi yrityskaupalla Atria Suomi Oy:lle.

Åsa Alanko ja Pekka Honkaranta luotsaavat Domretoria valmiiden ruokaratkaisujen markkinoilla. Alangon mukaan Atrian myötä yritys sai leveämmät hartiat. – Pääsemme nyt hyödyntämään ison organisaation osaamista ja kehittämään meidän toimintoja tehokkaammiksi ja nykyaikaisemmiksi, Alanko toteaa.

Uuteen innostavaan työhön

4. tammikuuta Domretorin toimitusjohtajaksi astui Pekka Honkaranta, joka sitä ennen työskenteli Atria Suomen lihavalmisteliiketoiminnan tuoteryhmäpäällikkönä. Pekka kertoo siirtyneensä uuteen työhön hyvillä mielin.

– On mielenkiintoista lähteä selvittämään Domretorin mahdollisia kasvu- ja kehityspolkuja. Markkinoilla on selkeästi tarvetta yhä valmiimmille ruokaratkaisuille – sekä vähittäiskaupassa että foodservice-puolella.

Markkinoilla on selkeästi tarvetta yhä valmiimmille ruokaratkaisuille – sekä vähittäiskaupassa että foodservice-puolella.

Juuri valmiit ratkaisut ovat Domretorin osaamisen ydintä. Aiempi toimitusjohtaja Åsa Alanko nimitettiin Domretorin kehitysjohtajaksi. Nyt hän pääsee hyödyntämään osaamistaan myös muiden kuin Domretorilla valmistettavien ruokien kehittämisessä.

Uudesta roolistaan ja työkuvioistaan Alanko on todella innoissaan.

– On kyllä kiinnostavaa päästä sisälle Atrian valmisruokatoimintaan. Uudet haasteet ovat aina tervetulleita, ja on hienoa, jos voin antaa jotakin omasta osaamisestani ja kokemuksestani Atrialle.

Domretor Oy

  • Toiminut Kauhavalla vuodesta 1999 lähtien.
  • Valmistaa juurespohjaisia tuotteita elintarviketeollisuudelle, keskus- ja tukkuliikkeille, leipomoille ja suurkeittiöille. Lisäksi yrityksellä on omia vähittäiskauppatuotteita.
  • Atrian sopimusvalmistaja vuodesta 2001. 
  • Atria ollut yrityksen vähemmistöosakas vuodesta 2013, koko osakekanta siirtyi yrityskaupalla Atria Suomi Oy:lle 1.10.2020
  • Työllistää vakituisesti noin 70 ja sesonkina lisäksi noin 30 henkilöä.

Teksti: Pirjo Latva-Mantila
Kuvat: Tuukka Kiviranta

Lue myös: 

Mestari Forsmanin parempaa kotiruokaa

Jaa