Suomalainen liha ihastuttaa Saksassa

01.7.2021
Vastuullinen Ruoka

Miltä maistuu suomalainen liha? Puhtaalta luonnolta, tuhansilta järviltä, yöttömiltä öiltä, kirpeiltä pakkasaamuilta? Väitämme, että kaikelta tältä ja lisäksi juuri siltä, miltä possun, kanan ja naudan kuuluukin maistua – laadukkaalta lihalta! 

Atria on tehnyt töitä suomalaisen lihan hyväksi pian 120 vuotta. Viime syksystä lähtien myös saksalaisilla kuluttajilla on ollut mahdollisuus valita ostoskoriinsa Atrian antibioottivapaata possua ja kanaa sekä nurmiruokittua nautaa. Ensimmäinen jälleenmyyjämme on Edeka Görge Markt Braunschweigissa, Hannoverin lähellä. Yrityksen 12 myymälän lihahankinnoista vastaava Fleischmeister Nils Fischer innostui suomalaisesta lihasta heti mahdollisuudesta kuultuaan. 

"Haluamme myydä asiakkaillemme laadukasta, antibiootti- ja hormonivapaata lihaa, joka erottuu kilpailijoiden tuotteista."

– Haluamme myydä asiakkaillemme laadukasta, antibiootti- ja hormonivapaata lihaa, joka erottuu kilpailijoiden tuotteista. Atrian tuotteet vakuuttivat minut – en ollut koskaan aiemmin maistanut näin mehukkaita ja maukkaita broilerinfileitä. Liha maistuu puhtaalta ja juuri siltä, miltä lihan kuuluukin maistua, Fischer kertoo ja toteaa broilerifileiden olevan hänen oma suosikkinsa Atrian tuotteista. 

– Yhteistyö Nilsin kanssa on ollut mutkatonta. On ilo tehdä kauppaa ihmisen kanssa, joka on näin innoissaan suomalaisesta lihasta. Olemme hänelle myös ison kiitoksen velkaa rohkeudesta, sillä Görge Markt on ensimmäinen vähittäiskauppa-asiakkaamme Saksassa, Atrian Saksan kaupasta vastaava myyntipäällikkö Niina Nuottivaara sanoo. 

Görge Marktin hyvät kokemukset suomalaisesta lihasta ovat innostaneet myös muita Edeka-kauppiaita. Atrian tuotteet ovat nyt kymmenkunnan Edeka-kauppiaan myymälöissä ja neuvotteluita uusista avauksista käydään jatkuvasti. 

Ensimmäiset suomalaisen ruoan viikot ovat parhaillaan käynnissä Edeka Hayungan myymälöissä Elmshornin alueella Hampurin lähellä. Suomi-viikot toteutettiin yhteistyössä Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan, Kouvolan Lakritsin, Lignell & Piispasen ja Food From Finlandin kanssa. 

"Me Edeka Hauyngassa olemme aina kiinnostuneita tuotteista, joiden maku ja laatu vakuuttavat kuluttajat. Atrian tuotteet ovat juuri tällaisia".

– Me Edeka Hauyngassa olemme aina kiinnostuneita tuotteista, joiden maku ja laatu vakuuttavat kuluttajat. Atrian tuotteet ovat juuri tällaisia: antibiootti- ja hormonivapaus sekä nurmiruokittu nauta ovat meille tärkeitä asioita, sanoo Erich Arndt, yrityksen lihaostoista vastaava lihamestari. 

Myös Arndtin lempituote on Atrian broilerinfilee. – Liha on laadukasta, mutta erityisen ihastunut olen mausteisiin. Rucola-appelsiini ja valkosipuli-persilja -maustetut tuotteet erottuvat perinteisistä paprika- ja tomaattipohjaisista marinadeista edukseen, Arndt kertoo. 

– Asiakkaamme ovat panostaneet tuotteidemme markkinointiin, mistä olemme todella iloisia. Myös myymälämarkkinointi on tärkeä osa kokonaisuutta, kun lanseeraamme uusia tuotteita kuluttajille. Meillä on valmis paketti, josta aina kauppiaan kanssa valitaan hänen myymälöihinsä parhaiten sopivat ratkaisut. Lisäksi Food From Finland -ohjelma tukee suomalaisia ruokayrityksiä viennissä ja Suomi-viikkojen koordinointi on siitä hyvä esimerkki, Niina Nuottivaara kertoo. 

Jaa